TBB’nin Yaptığı Kültür Merkezi, Ergene Belediyesi’ne Devredildi
reklam
14 Ağustos 2020
TBB’nin Yaptığı Kültür Merkezi, Ergene Belediyesi’ne Devredildi

TBB’nin Yaptığı Kültür Merkezi, Ergene Belediyesi’ne Devredildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 milyon TL bedelle yaptırılan Ergene Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Yüksel tarafından imza altına alınan protokol ile Ergene Belediyesi’ne devredildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (TBB) tarafından Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi’nde yaptırılan Kültür Merkezi, düzenlenen törenle Ergene Belediyesi’ne devredildi. 18 milyon TL’lik devir teslim protokolünü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel birlikte imzaladı.

ERGENE İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan ve yaşanılan günü tarihi bir gün olarak niteleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bugün tarihi bir gün… Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve daire başkanları olmak üzere herkese, böyle bir tesisin mülkünü Ergene Belediyesi’ne verdikleri için ilçe halkı adına teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de Çorlu Belediyesi eski Belediye Başkanı Ünal Baysan’a etmek istiyorum. Burasının mülkü, Çorlu Belediyesi’ne aitti. Ergene Belediyesi kurulurken, biraz sıkıntılarla kuruldu. Mülklerimiz, hala Çorlu Belediyesi’nin üzerinde görünüyor. Siyasi büyüklerimiz, bu sorunları hala çözemediler. İnşallah Allah’ın izniyle bu dönem çözerler diye düşünüyorum.” dedi.

BU GURUR SİZİN GURURUNUZ

Başkan Yüksel, “Biz de Büyükşehir Belediyemiz de 6 yıldan bu yana güzel işlere imza attık. Her platformda, ‘Cumhuriyet tarihinin hizmetlerini yaptık.’ diyorum. Yine aynı şeyi söylüyorum. Bugüne kadar Yeşiltepe Mahallesi’nde, Sağlık Mahallesi’nde ve diğer mahallelerimizde Büyükşehir Belediyemiz 120 km içme suyu, 120 km kanal yaptı. Sağlık Mahallesi’ne yapılan böyle bir hizmetten dolayı başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak olmak üzere, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) çalışanlarına ve tüm daire başkanlarına teşekkür ediyorum. Yine akabinde Ergene Belediyesi olarak bizler 1 milyon m² kilit parke taş yaptık. Bu gurur sizin gururunuz, bu gurur partililerimizin gururu, bu gurur halkımızın gururu…” diye konuştu.

ALNIM AÇIK YÜREĞİM PAK

Konuşmasına devam eden Yüksel, “Ergene ilçemizde; Ergeneli vatandaşlarımızın, siyasilerimizin ve üyelerimizin başını eğecek hiçbir şeye imza atmadım. Bunu herkes görecek. O yüzden kimse heveslenmesin, kimse de ellerini ovuşturmasın. Allah’ın izniyle ben buradayım. Alnım açık, yüreğim pak. Önce Hakk’a, sonra da halkıma güveniyorum. Bizler burada tarihi projelere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. İşte Büyükşehir Belediye Başkanı’mız, ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi’ni gerçekleştirdi. Bu nedir; eğitime verilen değerdir, gençlere verilen değerdir, kadınlara verilen değerdir. Biz ne yaptık, Ergene Belediyesi olarak Yeşiltepe Mahallemizde 100 öğrencilik kreş projemizi hayata geçirdik. Çalışan annelerimizin hizmetine sunduk. Bugüne kadar ilçemizde; 4 tane düğün salonu, 1 tane kapalı spor salonu, çeşitli sosyal tesisler, 3 bin kişilik tribün, 79 tane parka imza attık. Atık getirme merkezi gibi, hayvan barınağı gibi, bir ilçede ne olması gerekiyorsa onları yaptık. O yüzden ben yaptığımız işlerle her zaman onur duyuyorum, güven duyuyorum.” dedi.

400 BİN ADET MASKE DİKTİK

Pandemi sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler aktaran Yüksel, “Pandemi süresince ilçemizde, 400 bin adet maske diktik. ‘Bir Maske, Hayat Kurtarır’ felsefesi ile yola çıkarak, tahsisini almadığımız halde ‘Vatandaşımızın sağlığı, her şeyden önemlidir!’ diyerek, kendi maskemizi kendimiz diktik. Yine akabinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, bize maske desteği yaptı. 400 bin adet maskeyi burada diktik ve vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak adına, virüsten kurtulmaları adına bir bir, kapı kapı dağıttık. Kültür Müdürlüğü’nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız ve Kültür Müdürlüğü personeli, şu anda Kültür Merkezi’mizde faaliyet gösteriyor ve hizmet veriyor. Bugüne kadar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa kuaför kursları açtık. Bu kurslar, burada devam edecek. Bugüne kadar bu kurslardan mezun olan 3 kursiyerimiz; kendi iş yerlerini, kendi müesseselerini açtı ve para kazanmaya başladı. Ergene Kültür Merkezi’mizde; zaman zaman tiyatrolarımız olacak, dikiş kursları gibi eğitim anlamında kurslarımız olacak, yabancı dil kurslarımız olacak. Bu tür kursları, burada yapmaya her zaman devam edeceğiz. Bugün de mülkünü aldık, onur ve gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

SALGIN SÜRECİ ENGEL OLMADI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde de verdikleri belediyecilik hizmetini hiçbir şartta aksatmadıklarını ileri süren Yüksel, “50 bin m² kilit parke taşa imza attık. Cumhuriyet Mahallemizde, taziye evi yaptık. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan talebimiz, ilçemize yapılacak olan bir aşevi projesini çok hızlı bir şekilde hayata geçirmesidir. Cem Evi Projesi’ni, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan tekrar tekrar talep ediyorum. Bizler pandemi döneminde 100 aileye aynı şekilde aynı tempoda sıcak yemek ulaştırdık. Bu imkânımız, şu anda da devam ediyor.” dedi.

SOSYAL ANLAMDA ÖNCÜ BELEDİYEYİZ

Ergene Belediyesi’nin sosyal bir belediye olduğunu kaydeden Yüksel, “Ergene Belediyesi, sosyal bir belediyedir. Kimseye laf söylettirmem! Biz sosyal belediyecilikte her zaman önder olduk, önder olmaya da devam ediyoruz. Çok kısa zamanda sportif faaliyetlerimizle öncü olduk, öncü olmaya devam ediyoruz. İşte Ergene Velimeşespor, Türkiye’nin her tarafında onurla ve gururla temsil ediyor. Bu başarı, bizi göreve getirenlerindir. Bu başarı, sizin başarınızdır. O yüzden biz, yaptığımız çalışmalarla her zaman onur ve gurur duyuyoruz. Vakıflar Mahallesi Futbol Sahası’nın ihalesini yaptık. İtiraz süresi bittikten sonra, yüklenici firmaya teslim edeceğiz. 1 yıl içerisinde Vakıflar’daki futbol sahasını, gençlerimizin ve halkımızın hizmetine açacağız.” diye konuştu.

GÖLET PROJEMİZİN İHALESİ YAPILDI

Yüksel, “Velimeşe Mahallemizde, sosyal bir projemiz var. Muhtarımız, her zaman dile getirdi ve öncü oldu. Benim de 15 yıllık hayalimdi. Velimeşe Mahallesi Gölet Projemizin ihalesini yaptık. İhalesi bitti, yüklenici firmaya Allah’ın izniyle teslim edeceğiz ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ben her zaman söylüyorum. Ben Ergene’de gücümü Hak’tan alıyorum, halktan alıyorum. O yüzden sizler benim arkamda durduğunuz sürece -ki zaten duruyorsunuz-, bizim alnımız açık. Her zaman söylüyorum, söylemeye de devam ediyorum. Çok güzel projelere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

BİR TESİSİN DAHA DEVRİNİ İSTİYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan bazı ricaları olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan rica ettim. Biliyorsunuz, Marmaracık Mahallesi’nde güzel bir sosyal tesis yaptı. Allah’ın izniyle orasının da tahsisini, belediye meclisinin kararıyla bize verecek. Orayı, Ergene Belediyesi olarak kendimiz işleteceğiz. Örnek bir tesis yapacağız. Zaten tesis yapıldı. Biz de düzenlemesini yapacağız. Net söylüyorum, orada alkol satışını yasaklayacağım. Şu anda vatandaşımız kullanıyor, ama Allah’ın izniyle güzel bir projeyi orada açacağız. Böyle bir müesseseyi kazandırdığı için Kadir Başkan’ımıza, daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Durmak yok, inşallah. Allah’tan başka kimse önümüzü kesemez. Yaptığımız hizmetlere devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.” diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da yaptığı konuşmanın ardından Başkanlar Kadir Albayrak ve Rasim Yüksel, Ergene Kültür Merkezi’nin devir teslim protokolünü imza altına aldılar. Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
10061 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu