Ergene Belediyesi'nden, Bayram Arifesinde Toplu Sözleşme Müjdesi
reklam
14 Ağustos 2020
Ergene Belediyesi'nden, Bayram Arifesinde Toplu Sözleşme Müjdesi

Ergene Belediyesi'nden, Bayram Arifesinde Toplu Sözleşme Müjdesi

Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında sağlanan uzlaşma sonucunda, toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Kurban Bayramı arifesinde gelen müjdeli haber, toplam 217 emekçiyi yakından ilgilendiriyor.

Belediye-İş Sendikası Trakya Şubesi, sözleşme süreleri sona eren EBSAN çalışanlarına erken bayram sevinci yaşattı. Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında sağlanan uzlaşma sonucunda, 217 emekçiyi yakından ilgilendiren 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

ENFLASYON BASKISI ORTADAN KALKTI

Yapılan görüşmeler ve imza altına alınan sözleşmenin işçilere kazandırdıkları ile ilgili olarak kamuoyuna bilgiler aktaran Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Özçelik, “EBSAN çalışanlarının sözleşme süresi, 30 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona erdi. Sürecin bitmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen yetki çerçevesinde, Ergene Belediyesi ve EBSAN A.Ş. yöneticileri ile beraber geç saatlere kadar yoğun mesailer harcadık. Hazırlanan sözleşme üzerinde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile uzlaşma sağlayarak imza altına aldık. Günümüz şartları göz önünde bulundurulduğunda, 2018 yılından beri yüzde 4+4 zamlarla enflasyonun altında bırakılan işçilerimiz lehine güzel bir sözleşme imzaladığımıza inanıyorum. Emeğin ve emekçinin yanında olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür ediyorum.” dedi.

İLAVE HAKLAR SAĞLANDI

Yapılan sözleşme ile en düşük maaşa ilk 6 ay içinde yüzde 35 zam uygulandığını da kaydeden Özçelik, “İmzaladığımız sözleşmeyle, sosyal hak ve izinlerde düzenlemeler yapıldı. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yayınlanan çerçeve sözleşmede olmayan haklar, yapmış olduğumuz sözleşmeye ilave edildi. Parasal Sosyal Yardımlarda da yüzde 60 ile yüzde 150 arasında değişen oranlarda, 6 aylık zamlar uygulandı. Yine KHK ile yayınlanan çerçeve sözleşmede olmayan parasal haklar ilave edildi. Ücret ve parasal tüm yardımlara, 6 aylık dönemlerde ve 2 yıl süre ile enflasyon oranında artış sağlandı. Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Yönetim Kurulu olarak, yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin tüm EBSAN A.Ş. emekçilerine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

Yapılan sözleşme ile emekçilerin haklarının teslim edildiğini dile getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise, “Pandemi süreci nedeniyle yürütülen çalışmalar başta olmak üzere; tüm belediyecilik faaliyetlerimizde ve rutin belediyecilik işlerinde emek ortaya koyan tüm işçilerimize, Ergene halkı adına teşekkür ediyorum. İmza altına alınan sözleşmenin, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışan emekçi kardeşlerimizin, her zaman yanındayız. Emek, en yüce değerdir. İşçilerimizin haklarına sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
10146 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu