Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Basınla Bir Araya Geldi
reklam
21 Ekim 2020
Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Basınla Bir Araya Geldi

Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Basınla Bir Araya Geldi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ilçede görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Hizmete yeni açılan Rumeli İskelesi’nin panoramik ilçe manzarasına sahip kafeteryasında gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısı, yoğun ilgi gördü.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Hizmete yeni açılan ve ilçenin çehresini değiştiren Rumeli İskelesi’nin panoramik ilçe manzarasına sahip kafeteryasında gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı’nın yapım süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

2,5 MİLYON TL’YE, 2 PROJE BİRDEN

Düzenlenen toplantı, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı’nın inşa süreçleri ile ilgili olarak hazırlanan kısa filmin gösterimi ile başladı. Toplantıda basın mensuplarına hitap eden Başkan Yüksel, iskele ve meydanın yapımı ve maliyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2 projenin toplam maliyetinin yaklaşık 2,5 milyon Türk Lirası civarında gerçekleştiğini kaydeden Yüksel, “Rumeli İskelesi’ndeki şehir mobilyalarından sıra dükkânlara, kafeteryalardan cam terasa, aydınlatma direklerinden korkuluklara, kamelyalara kadar gördüğünüz her şey belediyemizin atölyelerinde imal edildi. Kısa sürede tamamladığımız iskelemiz ve meydanımızı, ihale etseydik karşılaşacağımız maliyetin yaklaşık 3’te 1’ine mâl ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah hayırlara vesile olur.” dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Rumeli İskelesi’nin sağlamlığı konusuna da açıklık getiren Yüksel, çalışmalar başlamadan önce iskelenin 3 farklı noktasından numuneler alınıp inceletildiğini ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini dile getirdi. Yüksel, “Ben; kendi yiyemeyeceğim bir yemeği, hiç kimseye ikram dahi etmem. Kendi ailem de bu iskelede dolaşıyor. İskele, ağır tonajlı gemilerin yanaşması ve ağır vasıtaların üzerinde seyretmesi için uygun olmayabilir. Ancak yaya trafiği ne kadar yoğun olursa olsun iskelenin taşıma kapasitesine etki edemez. Bu konuda farklı kişi ve kurumlardan görüş, fikir ve destek aldık. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, Rumeli İskelesi gayet güvenlidir.” diye konuştu.

Basın mensuplarının yönelttiği soruların yanıtlanmasıyla devam eden toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
6841 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu