Avrupa Hareketlilik Haftası, Renkli Etkinliklere Sahne Oldu
reklam
21 Ekim 2020
Avrupa Hareketlilik Haftası, Renkli Etkinliklere Sahne Oldu

Avrupa Hareketlilik Haftası, Renkli Etkinliklere Sahne Oldu

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası”, birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla dünyanın farklı kentlerinde her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çorlu’da farkındalık yarattı. Gerçekleştirilen tüm etkinliklerde maske kullanımı ile sosyal mesafe kurallarına uyulmasına özen gösterildi. Etkinlikler 16 Eylül’de açık havada egzersiz programı ile başladı. Cumhuriyet Parkı etkinlik alanına matlarını alarak gelen sporseverler, antrenörler eşliğinde açık havada egzersizin tadını çıkardılar.

17 EYLÜL’DE İŞE BİSİKLETLE GİDİN

Bisiklet kullanmayı seven ve zaman zaman işe bisikletle gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 17 Eylül Perşembe sabahı için bir çağrıda bulunarak bisiklet kullanmayı seven Çorluluları bisikletle işe gitmeye davet etti. Esentepe Mahallesi Emlak Konutları önünde başlayan bisiklet turu Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Katılımcılar, Çorlu Belediyesi önünde Avrupa Hareketlilik Haftası’nı destekleyen pankartlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmâl etmediler.

20 EYLÜL’DE BİSİKLET TURU

20 Eylül Pazar günü ise 15 kilometrelik parkurlu bir Çorlu Bisiklet Turu düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı’nın da katıldığı bisiklet turu, Cumhuriyet Parkı’ndan başlayıp Gölbaşı Gençlik Parkı’na kadar devam etti. Burada çay ve simit molası veren katılımcılar, daha sonra tekrar şehir merkezine dönerek 15 km’lik parkuru tamamladı.

ENGELLİLERE ÖZEL BOCCİA TURNUVASI

Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engelli vatandaşlarımızın katıldığı özel bir boccia turnuvası organize etti. Çorlu Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin ve Özcan Veysel Tunçcan, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yasemin Ayyüksel, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Başkanı Hasan Eligül ve engelli sporcular katıldı. Turnuvada sporcular yarışırken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da yarışmacı olmayı ihmâl etmedi.

ÇUKURÇENGEL’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Çorlu’nun en güzel yürüyüş rotasına sahip Çukurçengel Ormanı, bu kez Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle doğa yürüyüşü için misafirlerini ağırladı. Yürüyen Ayaklar Seyahat Blogu ile Çorlu Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği “Çukurçengel Doğa Yürüyüşü”, 7’den 70’e tüm Çorlulular’ın katılımına açık keyifli bir etkinlik oldu. Yürüyüş öncesinde katılım için form dolduran 172 kişi, etkinlik alanına Çorlu Belediyesi’nin ücretsiz servisleri ile getirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile Başkan Yardımcısı Güner Çetin’in de yer aldığı 7 km’lik doğa yürüyüşü, Çukurçengel Ormanı’nda başlayıp Eseçe mevkiinde son buldu.

MİNİK ELLER, RAKET SAVURDU

21 Eylül’de, Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi’nde Tenis Şenliği düzenlendi. Tenis kursuna giden çocukların gösteri maçı yaptığı şenlikte, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da minik bir tenisçi ile kısa bir maç yaptı.

SON GÜN ETKİNLİKLERİ DAMGA VURDU

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde Cumhuriyet Parkı’nda birbirinden farklı spor etkinlikleri gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK)’nün düzenlediği Streetball Turnuvası’nda basketbolcu çocuklarımız oluşturdukları takımlarla yarıştılar. Turnuva sonunda katılımcılara ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt takdim etti. ÇBSK’lı voleybolcuları ise keyifli bir gösteri maçına imza attı. İlk servisi Başkan Ahmet Sarıkurt’un atarak başlattığı maçta ÇBSK’nın başarılı voleybolcuları izleyicilere keyifli bir müsabaka izletti.

YENİ BİR REKOR KIRILDI

Bir diğer etkinlik olan “Ağırlık Kaldırma Gösterisi” de izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Powerlifting Deadlift Dünya Şampiyonu sporcumuz Sadrettin Özbahçeci, çok konuşulacak bir gösteriye imza attı. İlk olarak 270 kilo kaldırmayı deneyen ve başarılı olan Özbahçeci, daha sonra 300 kilo kaldırmayı denedi ve bunda da başarılı olarak yeni bir rekora imza attı.

ZUMBA ETKİNLİĞİ NEFESLERİ KESTİ

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde kapanış etkinliği Zumba ile oldu. Sahneye çıkan Trakya Zumba Team müzik eşliğinde dans ederek keyifli bir spor etkinliğine imza attı. Alana gelen onlarca kadın hem dans edip hem de spor yapmanın keyfini doyasıya yaşadı.
Editör : Tuğberk Erdem
6825 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu