Trafik Akışını Rahatlatacak Sayım Yapıldı
reklam
12 Kasım 2020
Trafik Akışını Rahatlatacak Sayım Yapıldı

Trafik Akışını Rahatlatacak Sayım Yapıldı

Yayalara öncelik hakkı tanıyan ulaşım ağının oluşturulması amacıyla çalışmalarına devam eden Çorlu Belediyesi, şehrin muhtelif bölgelerinde yaya ve taşıt sayımı yaptı. Teknolojik imkânlardan yararlanılarak yapılan sayımlar, yılda 2 kez tekrarlanıyor.

Yaya güvenliğine büyük önem veren Çorlu Belediyesi tarafından şehrin muhtelif bölgelerinde yaya ve taşıt sayımı yapıldı.

Çorlu Belediyesi ekiplerince kent içinde yayalara öncelik hakkı tanıyan ulaşım ağının oluşturulması amacıyla sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Belediye ekipleri her yıl aynı dönemde teknolojik imkânlardan yararlanarak iki kez taşıt ve yaya sayımı yapıyor. Sayım işlemi sonucunda şehrin trafik hareketliliği kayıt altına alınarak bir önceki döneme göre oluşan değişiklikler kaydediliyor.

DOLAŞIM PLANLARI OLUŞTURULUYOR

İnsansız hava araçları (drone) ile zirve ve öğle saatlerinde yapılan sayımlar sonunda saatlik trafik hacim değerleri ortaya çıkarılıyor. Böylece taşıt yoğunluk haritaları oluşturularak gerekli sinyalize kavşaklardaki faz sürelerinin değiştirilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletiliyor. Ayrıca tespit edilen trafik hacim değerleri sayesinde Çorlu Belediyesi’nce dolaşım planları oluşturularak her geçen gün artan taşıt sayısı paralelinde trafik akışı rahatlatılmaya çalışılıyor.

ULAŞIM KONFORUNU ARTIRACAĞIZ

Yapılan çalışmalar ile ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kent içi trafikte her zaman önceliğimiz yayalar. Yayaların rahatını ve güvenliğini ön planda tutarak yaptığımız çalışmalar neticesinde trafiği rahatlatmayı ve Çorlu’muzun vatandaşlarının ulaşım konforunu artırmayı hedefliyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
34685 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu