İYİ’lerin ve Cesurların Hareketi, 3 Yaşında
reklam
12 Kasım 2020
İYİ’lerin ve Cesurların Hareketi, 3 Yaşında

İYİ’lerin ve Cesurların Hareketi, 3 Yaşında

Meral Akşener liderliğinde 25 Ekim 2017’de yola çıkan ve büyük baskılar altında kurulan İYİ Parti, 3’üncü yılını geride bıraktı. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Çorlu İlçe Başkanlığı, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

25 Ekim 2017 tarihinde, 200 kişilik kurucu üye listesi ile Ankara Yenimahalle’de bulunan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongre ile siyasal yaşama “Merhaba” diyen İYİ Parti, 3’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. “Umut”, “Kararlılık”, “Adalet”, “Gelecek”, “Bilgi”, “Zenginlik”, “Cesaret” ve “Medeniyet” ilkelerini şiar edinen ve “Türkiye İYİ Olacak” sloganıyla yola devam eden “Cesurlar Hareketi”, Çorlu’da da bir dizi etkinlik düzenledi. Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından basın mensupları ile bir araya gelen İYİ Parti Çorlu İlçe Yönetimi, yerel gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE YOĞUN KATILIM VAR

İlçe Yönetim Kurulu’nun tanıtılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever, “Bizler özellikle hafta sonlarında üye stantları açmaya çalışıyoruz. Burada şunu görüyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi’nden partimize, çok yoğun bir katılım var. Dolayısıyla CHP tarafında yaşanan yorgunluğun bize skor olarak yansıması, bizim için sevindirici bir durum. Yaşanan bu durumun, CHP’nin yerel yöneticileri tarafından da değerlendirileceğini düşünüyorum. Bizler İYİ Parti olarak, Çorlu’daki çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Millet İttifakı içerisinde yer alan CHP’li Belediye’mize söylememiz gereken bir şey olduğunda söylüyoruz, eleştirilerimizi yöneltiyoruz. Hem ittifak içerisindeyiz hem de ayrı partileriz. Bu dengeyi iyi yürütmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

BİREYSEL HIRSLARA KURBAN EDEMEYİZ

İleri sürdüğü iddialar sonrasında Disiplin Kurulu’na sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında yöneltilen soruya da yanıt veren İlçe Başkanı Atasever, “Kurulduğumuz günden beri ne olduğumuzu değil, ne olmadığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Belli dönemlerde; iktidar olsun, muhalefet olsun anketler yaptırır. Genel Başkanı’mız Sayın Meral Akşener’in sahaya çıkıp bütün Türkiye’yi dolaşması, herkese İYİ Parti oylarının yükselişe geçtiğini gösterdi. Vatandaşlarla birebir yapılan görüşmeler, yüzde 13-14 bandına çıkan bir grafiğe işaret etti. Tabii bu gidişata da bir şekilde ‘Dur!’ demek gerekiyordu. Siyasi manevraların, nerden ve nasıl geleceğini bilemiyorsunuz. Hangi bubi tuzakları, hangi ağır şartlarla karşılaşacağınızı bilemiyorsunuz. Ama bu gidişata ‘Dur!’ demek için, bir şekilde eylem planına girdiklerini görüyoruz. Ümit Özdağ, bizim Hoca’mız, siyaset öncesinde de takip ettiğimiz Kurucu Üye’miz. Ama ben de bu partinin Kurucu Üyesi’yim. Eğer ben de böyle bir hata yaparsam, benim hakkımda da suç duyurusu yapılsın. Benim hakkımda da ne gerekiyorsa o yapılsın. 3 senelik bir partinin, bu kadar hırpalanmasını haksız buluyoruz. Kim olursa olsun; şahıslar ve bireylerin kendi hırslarına yenik düşmelerine, partiyi kurban edemeyiz.” dedi.

Yapılan açıklamaların ve basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından, 3’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlatılan pasta hep birlikte kesildi.
Editör : Tuğberk Erdem
34714 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu