Otopark ve Meydan Projesine Görkemli Açılış
reklam
12 Kasım 2020
Otopark ve Meydan Projesine Görkemli Açılış

Otopark ve Meydan Projesine Görkemli Açılış

Hayrabolu’nun otopark ve trafik sorununu büyük oranda çözecek olan “Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi” Projesi’nin açılışı, 29 Ekim’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tesis, ilk 15 gün ücretsiz olarak hizmet verecek.

Tekirdağ’ın geleceğine yön veren hizmet ve projeleri hayata geçirmeye devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayrabolu İlçesi’nin otopark ve trafik sorununu çözmesi beklenen “Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi” Projesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Projeyle; ilçenin otopark ve trafik sorunu büyük oranda çözülürken, meydan düzenlemesiyle de vatandaşlara sosyal aktivite ve etkinlik alanı, çocuklara ise oyun parkı kazandırılmış oldu.

258 ARAÇ KAPASİTESİNE SAHİP

Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı gözetilerek gerçekleştirilen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Alpaslan Kurtoğlu yaptı. Kurtoğlu, yaptığı konuşmada, “Öncelikle Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projemizin, tüm Hayrabolu halkına hayırlı olmasını diliyorum. Projemizde 1’inci bodrum katta su deposu, güvenlik odası, oto yıkama birimi ve ofisi, depolar, erkek ve kadın tuvaleti, 77 araç kapasiteli otopark, bisiklet ve motosiklet alanı bulunuyor. 2’nci ve 3’üncü bodrum katta ise depolar, personel odası, toplamda 181 araç kapasiteli otopark, bisiklet ve motosiklet park alanı bulunan projemizin toplam araç kapasitesi ise 258’dir. Ayrıca, meydan alanında konser ve tören alanı ile açık oturum alanları yer alıyor. Meydan düzenlemesinde bitkiler ve süs havuzları gibi peyzaj öğeleri de bulunuyor.” dedi.

İLÇEMİZ, HİZMETLERİN EN GÜZELİNE LAYIK

Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi’nin ilçeye kazandırılan önemli bir yatırım olduğunu ifade eden ve 2009-2014 yılları arasında Hayrabolu Belediye Başkanı olarak görev yapan Hasan İrtem ise, “Bu önemli projeyi Hayrabolu’muza kazandıran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Hayrabolu’muz, hizmetlerin en güzeline layıktır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTI

Törende, bir önceki dönem Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da bir konuşma yaptı. 2014-2019 hizmet döneminde Hayrabolu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir uyum içerisinde çalıştığını ifade eden Altayoğlu, “Yerel yönetimler, çok zor ve ciddi emek gerektiren bir mecradır. Bir önceki hizmet döneminde -Hayrabolu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak- ilçemizde, uyum içerisinde ve oldukça güzel hizmetleri hayata geçirdik. Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi, ilçemiz için önemli bir ihtiyaçtı. Bu denli önemli bir projeyi, böylesine anlamlı bir günde Hayrabolulu vatandaşların hizmetine sunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Projemiz, tüm Hayrabolulular’a hayırlı olsun.” dedi.

ÖNEMLİ ve GÜZEL BİR PROJE

Açılış töreninde konuşan ve tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan ise, “Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi, ilçemize değer katacak önemli ve güzel bir projedir. İlçemizin trafiğinin bu proje ile birlikte rahatlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

YENİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Açılış töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma gerçekleştirdi. Albayrak, “6,5 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde, Hayrabolu ilçemizin bizlerde özel bir yeri oluştu. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra, Hayrabolu İlçemiz’e ilk geldiğim günü hatırlıyorum. O zaman dedim ki ‘Burada çok işimiz var!’ Şükürler olsun ki o günden bugüne, önemli hizmet ve yatırımları hayata geçirdik. Tekirdağ genelinde; taş üstüne taş koyana, ufacık bile olsa hizmet verene minnet duyuyoruz. Ama maalesef Hayrabolu İlçemiz de -Tekirdağ’ın genelinde olduğu gibi- ihmal edilmiş ve hak ettiği yatırımları yeteri kadar alamamıştır. İlk hizmet dönemimizde Tekirdağ genelinde, eski parayla yaklaşık 2 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdik. Bunun 4 katı kadar da yatırım yapsak, yetmeyecek Tekirdağ’ımıza. Maalesef çok fazla ihmal edilmiş bir kentte yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, her ilçenin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirleyerek yatırım yapmaya çalışıyoruz ve bu ihmal edilmişliğin açığını kapatmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda güzel Tekirdağ’ımız, 30 büyükşehir belediyesi arasında çok önemli bir yerde olacaktır ve adından fazlasıyla söz ettirecektir. Bugün; güzel vatanımızın, Cumhuriyet’imizin kuruluş yıl dönümü. Böylesine anlamlı bir günde Hayrabolu’nun kıymetli halkına hizmet etmek, bizleri ayrıca onurlandırdı ve gururlandırdı.  Vatandaşlarımız, ilk 15 gün Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı’ndan ücretsiz olarak faydalanacak. Önümüzdeki aylarda yine Hayrabolu’muz için güzel bir sosyal aktivite alanı olacak Hayrabolu Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesisleri Projesi’ni de halkımızın hizmetine sunacağız. Buradan, değerli halkımıza bir müjde daha vermek istiyorum! Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Ebedi Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 boyutlu siluetini, ilçe belediyemizle birlikte belirleyeceğimiz bir alanda inşa edeceğiz. Hayrabolu ve diğer tüm ilçelerimize değer katacak projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tesisimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Protokol üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninin ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi’nin tesis alanı ziyaret edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
34818 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu