29 Belediye Çalışanı Karantinaya Alındı
reklam
12 Kasım 2020
29 Belediye Çalışanı Karantinaya Alındı

29 Belediye Çalışanı Karantinaya Alındı

Koronavirüs (COVID-19) vakaları hızla artarken, belediyede görevli bazı çalışanların test sonuçlarının pozitif çıktığını açıklayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, test sonucu pozitif çıkan çalışanların karantina altına alındıklarını açıkladı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Çorlu’da da vaka sayılarının artış gösterdiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; 8’i pozitif, 21’i ise temaslı olmak üzere 29 belediye çalışanının, 14 gün süreyle karantina altına alındıklarını açıkladı. Koronavirüs salgınının üstesinden gelebilmenin mümkün olduğunu vurgulayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Koronavirüs salgınını, birlikte mücadele ederek yenmemiz gerekiyor. Dolayısıyla herkese büyük görevler düşüyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun davrandığımız müddetçe, hastalıktan uzak durmamız mümkün.” dedi.

KURALLARA UYMAYA ÖZEN GÖSTERİN!

Yaptığı açıklamalara devam eden Sarıkurt, “Özellikle manav ve pazar yeri gibi alışveriş noktalarında, tek kullanımlık eldiven kullanmaya özen göstermeliyiz. Kalabalık ortamlarda bulunmamaya çalışın. Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda, güvenli mesafe oluşturun. Kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman, evinizde kalın. Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü gibi şikâyetleriniz varsa, en yakındaki sağlık kuruluşuna başvurun. Ellerinizi, sık sık yıkayın. Unutmayın ki tek başına maske, COVID-19’a karşı koruma sağlamaz. Fiziksel mesafe ve özellikle el hijyeni önlemlerini almayı ihmal etmeyin!” diye konuştu.

29 ÇALIŞAN KARANTİNADA

Sarıkurt, “Maalesef, mesai arkadaşlarımızdan bazılarının COVID-19 testleri pozitif çıktı. Bir kısmı yakın temas, bir kısmı ise COVID-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle, şu anda evlerinde karantina altındalar. Farklı müdürlüklerimizde görevli personelimizden; 8’i pozitif, 21’i ise temaslı olmak üzere 29 çalışanımız, şu anda karantina altında. Çalışanlarımıza ve hastalığa yakalanan tüm vatandaşlarımıza, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

ŞİMDİ ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK

Sarıkurt, “COVID-19 testleri pozitif çıkan ya da temaslı çalışanlarımızın iş yüklerini üstlenen tüm personelimize, öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Hizmetlerimizin aksamaması için, canla başla çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan, bu süreçte meydana gelebilecek gecikmeler ve aksaklıklar için şimdiden özür diliyorum. Çorlu’muz için çalışmaya, daha güzel bir Çorlu için projeler üretmeye devam edeceğiz. Ama şimdi önceliğimiz sağlık. Bir kez daha hastalığa yakalanan çalışanlarımız ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülke olarak, dün olduğu gibi bugün de tüm zorlukların üstesinden gelebilecek kabiliyet ve güce sahibiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
34747 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu