Çorlu Otobüs Terminali’nin, Yüzde 80’i Tamamlandı
reklam
13 Nisan 2021
Çorlu Otobüs Terminali’nin, Yüzde 80’i Tamamlandı

Çorlu Otobüs Terminali’nin, Yüzde 80’i Tamamlandı

Vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeleri bir bir hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmaları sürdürülen Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu’nu 2021 yılı içerisinde hizmete sunmayı planlıyor.

İnşaat çalışmalarının kesintisiz bir şekilde devam ettiği Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şantiyede görevli teknik personelden bilgiler aldı.

Kentin geleceğini planlayarak yapılacak olan yatırımları bu doğrultuda şekillendirdiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için ekiplerimizle birlikte, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yatırımlarımızı şekillendirirken, kentsel büyüme ve nüfus artışını da göz önünde bulunduruyoruz. Çorlu Otobüs Terminali’miz de bunun güzel bir örneği. Yaklaşık yüzde 80 oranında inşası biten bu tesisimiz tamamlandığında, Trakya Bölgesi’nin en büyük ve kapsamlı terminali olacak. Terminalimizi, 2021 yılı içerisinde hizmete sunmayı planlıyoruz. Terminalimizin halkımıza ve ulaşım sektöründe faaliyet gösteren emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çorlu İlçesi Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Yolu’na yakın bir konumda, 51 bin 84 m² alan üzerinde 17 bin 363 m² kapalı alan olacak şekilde inşa edilmekte olan Çorlu Otobüs Terminali, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olmak üzere iki bölümden oluşacak. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde; 20 gişe, giden ve transit yolcu katında 30 peron, giden yolcu katında 10 peron ve 20 otobüs bekleme cebi bulunuyor.  Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali’nde ise 10 gişe yer alıyor. Ayrıca terminal bünyesinde danışma, polis, zabıta noktaları, banka, ATM’ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya büroları, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, mescit, WC’ler, teknik hizmet birimleri, 110 araçlık misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı da olacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1094 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu