Tehlike Saçan Metruk Yapılar, Bir Biri Ardına Yıkılıyor
reklam
13 Nisan 2021
Tehlike Saçan Metruk Yapılar, Bir Biri Ardına Yıkılıyor

Tehlike Saçan Metruk Yapılar, Bir Biri Ardına Yıkılıyor

İlçe genelinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkım çalışmalarına devam eden Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2021 yılının ilk 3 aylık periyodunda 8 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; metruk hâlde bulunan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıların yıkımına devam ediyor. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39’uncu Maddesi kapsamında yasal mevzuatlar yerine getirilerek gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aktaran Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan; 2021 yılı içerisinde 14 adet metruk yapının tespit edildiğini, bu yapılardan 8 adedinin yıkım işleminin tamamlandığını ve 6 adet metruk yapı için ise sürecin devam ettiğini söyledi.

YA YENİLENECEKLER YA DA YIKILACAKLAR

Çolpan, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk yapıların yıkım çalışmalarına, bu yıl da devam ediyoruz. Bölgede bulunan tüm metruk yapıların tespitini yaptık. Yıkım çalışmaları için yasal işlemler peyderpey yapılmakta olup, bu bölgede Çorlu’muza yakışmayan ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk yapılar ya mal sahipleri tarafından düzgün hale getirilecek ya da biz tamamını yıkıp temizleyeceğiz. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Terk edilmiş ya da kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, maalesef zaman içinde madde bağımlılarının meskeni haline geliyor. Bu durum çevre sakinleri için ciddi tehdit oluştururken, halkımız nezdinde de endişe yaratıyor. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu endişeleri ortadan kaldırmak, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini korumak, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak adına muhtarlarımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’müz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında metruk yapıların yıkımına devam edeceğiz.” dedi.

BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Çolpan, “İlçemizin Çerkezköy girişindeki Fidanlık Sokak ve Kumluca Deresi güzergâhında, imar planlarına uygun olarak hazırlanan çalışmalar kapsamında, bölgede oyun grupları ve park alanları yapılacak. Burayı yolları ve parklarıyla yenileyerek çehresini değiştirecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1136 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu