Avukatlar, İsyan Etti: "Artık Yeter! Daha Ne Kadar Öleceğiz?"
reklam
13 Nisan 2021
Avukatlar, İsyan Etti:

Avukatlar, İsyan Etti: "Artık Yeter! Daha Ne Kadar Öleceğiz?"

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, icra memurlarıyla birlikte hacze giden 27 yaşındaki avukat Ersin Arslan’ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösteren Tekirdağ Barosu, Çorlu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İcra memurlarıyla birlikte hacze giden avukat Ersin Arslan’ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine haklı tepkilerini ortaya koyan avukatlar, adeta isyan etti. Yaşanan vahim olay üzerine Tekirdağ Barosu, Çorlu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Hazırlanan basın açıklamasını, Tekirdağ Barosu adına Yönetim Kurulu Üyesi Zümrüt Canku Arslan okudu. Arslan, “Bugün; yaşadığımız tarifsiz acıyı size duyurmak, insanın yaşam hakkına saygı duymayan kötü ve tehlikeli zihniyetin değişmesini sağlamak ve bir daha böylesine acı bir olayın yaşanmasının önüne geçmek için bütün tedbirlerin alınmasını sağlamak ve bu konuda sesimizi duyurmak için toplandık. Bundan 5-6 ay önce, Konya’da bir meslektaşımız bıçaklı saldırıya uğradı, ölümden döndü, ama maalesef bir gözünü kaybetti. Şimdi de Gebze’de bir meslektaşımız, haciz işlemi sırasında borçlunun silahlı saldırısı sonucu katledildi. Ve biz bu yüzden soruyoruz, ‘Daha ne kadar öleceğiz?’ dedi.

BİZ BUGÜN GEBZE’DE ÖLDÜRÜLDÜK

Arslan, “Bizler; ‘hakların savunulması’, ‘her daim hukukun üstünlüğü’ diye haykıran, ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukla göz ardı ettiğiniz, ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz, saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük. İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu Üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y., kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti. Meslektaşımız, kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız, henüz 27 yaşında, gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve isyanımız, tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter! Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; ‘Avukat, yargı ayağının sacayağıdır. Hâkim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır.’ dedik. ‘Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin.’ dedik. ‘Gün gelecek, sizin de avukata ihtiyacınız olacak.’ dedik. Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık ve en sonunda öldürüldük. Daha ne kadar öleceğiz?” diye konuştu. 

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ

Arslan, “Gebze de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı, bu vesile ile kamuoyuna bildiriyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1356 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu