Ulu Önder Atatürk’ün Büstüne, Kin Dolu Saldırı
reklam
13 Nisan 2021
Ulu Önder Atatürk’ün Büstüne, Kin Dolu Saldırı

Ulu Önder Atatürk’ün Büstüne, Kin Dolu Saldırı

Marmaraereğlisi’ndeki 3 okulun bahçesindeki Atatürk büstlerine yapılan provokatif amaçlı çirkin saldırılar, Tekirdağ’ı ayağa kaldırdı. Emniyet güçlerinin yoğun çalışmaları sonucunda tespit edilen G.D. isimli şahıs, yapılan operasyonla ele geçirildi.

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Marmaraereğlisi OPET Anadolu Lisesi’nde bulunan Atatürk büstlerine yapılan provokatif amaçlı çirkin saldırılar, tüm Tekirdağ’ı ayağa kaldırdı. Toplumun her kesimi tarafından kınanan saldırıların ardından yapılan basın açıklamaları birbirini takip ederken, siyasi isimler halkı itidal ve sağduyuya davet etti. Polis ve Jandarma Bölgesi’nde bulunan 3 farklı okulda art arda yaşanan saldırılar sonrasında ivedilikle harekete geçen emniyet güçleri, aralıksız süren 2 günlük teknik analizin ardından saldırıda bulunan şahsı tespit etti. Saldırıda bulunan G.D. isimli şahıs, Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan ikametinde yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Yaşanan bu gelişmeler ışığında rahat bir nefes alan Tekirdağ halkı, yargı sürecinin nasıl sonuçlanacağını merakla beklemeye başladı.

ÇALIŞMALAR, SÜRATLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Atatürk büstlerine yapılan saldırılara tepki gösteren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, “Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi İlçesi’nde, bazı okullarımızdaki Atatürk büstlerine yapılan provokatif, alçakça saldırıları kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız, olayı yakından takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

KÖTÜLÜKTEN BESLENEN ZAVALLILAR

Yapılan saldırıları kınayan bir diğer isim ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer oldu. Milletvekili Yüceer, “Karanlıktan, nefretten, kötülükten beslenen zavallılar… Bu topraklarda ne dün, ne bugün, ne de yarın yeşermediniz/yeşermeyeceksiniz! Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı mücadele etmek, boynumuzun borcudur. Atatürk Devrimleri’ni, sonuna kadar savunacağız. Cumhuriyet düşmanlarına, asla geçit vermeyeceğiz.” dedi.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun ise yaptığı açıklamada, “Marmaraereğlisi’ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nun yanı sıra, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve OPET Anadolu Lisesi’nde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız. Saldıranlar kadar, onlara cesaret verenler de suçludur. Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk’ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız ediyor! Takipçisiyiz. Suçlular bulunana kadar, bu olayın peşini bırakmayacağız.” dedi.

ZARAR VERENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Yaşanan vahim olaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da sessiz kalmadı. Albayrak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ebedi Önder’imiz ve Türkiye’nin kalbidir. Türkiye Cumhuriyeti, ebediyen Atatürk’ün izinde var olacaktır. Kalplerimiz, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı olarak sonsuza kadar atmaya devam edecektir. Marmaraereğlisi ilçemizde bulunan Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nda Büyük Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline zarar verenleri şiddetle kınıyorum. Bu olayın takipçisi olup, gerekenin yapılmasını sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK!

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ebedi Başkomutan’ımız Mustafa Kemal Atatürk; fikirleriyle, vatanseverliğiyle, çalışkanlığı ve insan sevgisi ile örnek aldığımız önderimizdir. O’nun yolunda, izinde yürümekten gurur duyuyoruz! Marmaraereğlisi Yeniçiftlik’te bir okul bahçesindeki Atatürk büstüne yapılan çirkin ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tekirdağ’ımız, Trakya’mız her daim Atatürk’ü ve O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni çok seven, yüreği Atatürk ve vatan sevgisiyle çarpan insanların memleketi olmuştur. Bunu değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.” dedi.

SAVCILARI, GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever, “Dün akşam saatlerinde Tekirdağ- Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan 3 okulun Atatürk heykel ve büstüne planlı bir şekilde yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu akıl almaz saldırıları gerçekleştirenler, planlayanlar, azmettirenler bilmeliler ki Büyük Türk Milleti’nin kalbinden Atatürk sevgisini ve ilkelerinden yürüme irademizi asla silemezler ve sonsuza kadar silemeyecekler. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz temellerini sarsmaya çalışan, saldıran, bağnaz, yobaz, yandaş güruha Allah’tan; Atatürk’ü put zannedene akıl, heykele put yazana, yazdırana fikir ve bunu İslam için yaptığını zannedenlerin ruhuna acil şifalar diliyor, Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet ediyoruz.” dedi.

ŞAHIS, OPERASYONLA ELE GEÇİRİLDİ

31 Mart 2021 Çarşamba günü, Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında ise, “28.03.2021 tarihinde farklı saat dilimlerinde Tekirdağ İli Marmaraereğlisi İlçesi’nde Polis ve Jandarma Bölgesi’nde bulunan 3 farklı okulda Atatürk Büstüne çirkin yazılamalar yapıp Atatürk üzerinden provokasyon yapmaya yeltenen şahıs, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizin 2 gündür fasılasız üstün bir teknik kullanarak yaptıkları analiz sonucu, ilimiz Marmaraereğlisi İlçesi’nde bulunan ikametinde yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan G. D. isimli şahsın, geçmiş dönemlerde herhangi bir suç kaydı olmamakla birlikte sosyal medya hesaplarında saplantılı paylaşımlarının bulunduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada ise dijital malzemeler, olayda kullanıldığı değerlendirilen sprey boya, Atatürk aleyhinde hazırlanmış el yazısı notları, Patlayıcı Madde yapımında kullanıldığı/kullanılabileceği değerlendirilen kimyasal maddeler, gece dürbünü, 1 adet av tüfeği ve fişek ele geçirilmiştir. Şüpheli ile ilgili Adli süreç devam etmektedir. Bu tür provokatif olaylar için vatandaşlarımızın müsterih olmasını, bu tarz provokasyon eylemlerinin önüne geçebilmek veya faillerini bulabilmek adına çalışmalarımızın devam edeceğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1411 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu