Süleymanpaşa Belediyesi’nden, 3 Boyutlu Hizmet
reklam
12 Haziran 2021
Süleymanpaşa Belediyesi’nden, 3 Boyutlu Hizmet

Süleymanpaşa Belediyesi’nden, 3 Boyutlu Hizmet

Şehir merkezinde bulunan cadde ve sokakların 3 boyutlu taramasını yapan Süleymanpaşa Belediyesi, şehrin dijital haritasını çıkardı. Hazırlanan dijital haritalar, açık kaynak olarak adres ve konum aramalarında halkın hizmetine sunulacak.

Şehir merkezinde bulunan cadde ve sokakların tamamını özel donanıma sahip araç üzerinde bulunan lazer ve kamera ile tarayarak dijital ortama aktaran Süleymanpaşa Belediyesi, oldukça önemli bir çalışmaya imza attı. Cadde ve sokaklarda bulunan kaldırım, bordür ve parke taşlarının durumunun ve genişliklerinin de öğrenilebileceği sistem sayesinde, yol bakım ve onarım maliyetlerinin de hesaplanabileceği kaydedildi.

GÜNCEL ve DOĞRU VERİLERLE SAHADAKİ İŞİ KOLAYLAŞTIRACAK

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa’mızın tüm cadde ve sokaklarını, 3 boyutlu olarak görüntüledik. Uzun süredir titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde elde edilen yüksek çözünürlüklü fotoğrafları, şehrimizin dijital haritalamasında kullanacağız. Adres ve konum aramalarında açık kaynak olarak halkımızın hizmetine sunacağımız proje, şehir planlaması çalışmalarımız için de güncel ve doğru verilerle sahadaki işimizi kolaylaştıracak.” dedi.

HAVA GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİYLE ENTEGRE EDİLECEK

Çalışmanın birçok yönden fayda sağlayacağına değinen Yüksel, “Şehrimizdeki tüm yapıların, bodrumdan çatı katına kadar; balkon ve pencere boyutları da dâhil olmak üzere ölçüldüğü, kot farklarının hesaplandığı, kaldırım taşından, ilçemiz sınırları içinde bulunan ağaçlara kadar tümünün sistem tarafından sayılarak kaydedildiği veriler, bugün ve gelecekte büyük fayda sağlayacak. Yürüttüğümüz çalışmada elde ettiğimiz verileri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’müzün ilçemizde yaptığı havadan görüntüleme çalışmasıyla entegre ederek, şehrimizdeki kaçak ve metruk yapı durumunu da yakından takip etme imkanı bulacağız. Çok yakında belediyemizin internet sitesi üzerinden vatandaşlarımızın kullanımına açacağımız sistemin, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1126 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu