Bizim Çocuklardan, "Bizim Çocuklar" İçin Muhteşem Marş
reklam
18 Haziran 2021
Bizim Çocuklardan,

Bizim Çocuklardan, "Bizim Çocuklar" İçin Muhteşem Marş

Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası, Euro 2020’de ülkemizi temsil edecek Türkiye A Millî Futbol Takımı için “Bizim Çocuklar” adlı bir marş besteledi. Sosyal medya hesaplarında hızla yayılan marş ve çekilen klip, izleyicilerden tam not aldı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği, pandemi sebebiyle 2021 yılına ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım başladı. Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yer alan Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası, ülkemizi gururla temsil edecek Türkiye A Millî Futbol Takımı’mız için muhteşem bir marş besteledi. Yaklaşık bir aylık çalışmanın sonunda söz ve müziği Ömer İşler ve Doğuş Kop’a, düzenlemesi Burakcan Güneren’e ait olan marş, sosyal medya ve dijital platformlarda yayınlandığı andan itibaren büyük beğeni topladı.

KLİP ÇEKİMLERİ ÇORLU’DA YAPILDI

Klibin çekimleri Çorlu Belediyesi Şehir Stadı, Çorlu Atatürk Evi ve Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası üyelerinin Millî Takım formalarını giyerek rol aldığı ve şarkı söylediği klibin çekimlerinde, ayrıca Çorlu Belediyesi Şehir Turu Otobüsü ile de Çorlu’nun farklı cadde ve bulvarlarından da görüntüler yer alıyor. Klipte ayrıca A Millî Futbol Takımı’mızın geçmiş yıllarda katıldığı turnuvalardan ve coşku dolu maç görüntülerinden de ayrıntılar görülüyor.

DİNLEYENLERDEN TAM NOT ALDI

Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası tarafından bestelenen ve çalınarak söylenen “Bizim Çocuklar” marşının sözleri, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ülkemizi gururla temsil edecek Türkiye A Millî Futbol Takımımız için destek mesajları içeriyor. Sözü ve müziği ile dinleyenleri hem duygulandıran hem de coşturan “Bizim Çocuklar” marşı, dinleyici ve izleyicilerden de tam not aldı. Klibin sosyal medyada paylaşılmasının ardından binlerce kişi, Çorlu Belediyesi ile Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’na tebrik ve övgü dolu mesajlar yağdırdı.

MARŞIN TEMASI “BİZİM ÇOCUKLAR”

“Bizim Çocuklar” temasıyla çekimleri yapılan klip konusunda açıklamalarda bulunan Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası Şefi Umut Kaplan, “A Millî Futbol Takımı’mızın verdiği başarılı mücadelenin ardından yaklaşık bir ay önce, arkadaşlarımız ile birlikte Euro 2020 ile ilgili bir çalışma yapmaya karar verdik. Marşımızın sözlerini yazmak yaklaşık olarak 15 gün sürdü. Doğuş Kop ve Ömer İşler’in sözlerini yazmasının hemen ardından çalışmalarımıza başladık ve marşımızı seslendirdik. Düzenleme ve aranjesini ise Burakcan Güneren yaptı. Projeye destek veren Nisa Özenbaş, Minel Doğu, Nilay Şişkooğlu, Yaren Öztürk, Okan Can Açık, Yiğit Demirperçin, Ebubekir Aka ve Alperen Dede’ye de heyecanımıza ortak oldukları ve klipte yer aldıkları için ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

YAŞADIĞIMIZ HEYECAN ÇOK BÜYÜK

Kaplan, “Büyük bir heyecan ile hazırladığımız bu marş hepimizi çok etkiledi ve bir klip çekmeye karar verdik. Çektiğimiz klibi de ülkemizle paylaşmak istedik. A Millî Futbol Takımı’mızın ilk maçı da bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Açılış maçı öncesinde oyuncularımıza destek olmak istedik. İlk maçın ardından milli takımımızın final maçını oynaması da en büyük dileğimiz. Umarım uğur getiririz. A Millî Futbol Takımı’mıza başarılar diliyor ve Çorlu’dan kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz.” diye konuştu.

GENÇ MÜZİSYENLERİMİZLE GURUR DUYDUM

Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın müziğe ve müzisyenlere destek vermek, sanatsever Çorlu halkına iyi duygular hissettirebilmek adına kurulduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, “Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestramız, A Millî Takımı’mız için şahane bir işe imza attı. Genç müzisyenlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum, onlarla gurur duyuyorum. Bu marşla kutlama yapacağımız günlerin hayali ile 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Millî Futbol Takımı’mıza gönülden başarılar diliyorum.” dedi.

SÖZLERİ ve MÜZİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Millî Takım için seçilen “Bizim Çocuklar” resmî etiketi (#bizimçocuklar) ile aynı adı taşıyan, Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası tarafından yazılıp bestelenen ve söylenen “Bizim Çocuklar” marşının sözlerinin tamamı ise şöyle:

Gecenin sisi stadın ışıklarında

Avrupa yollarında o eski ruhla

Akan terin bazen kan olmuş formanda

Bayrağındaki kırmızının onuruyla

Ne zaman yalnız hissetsen bak kalbinin üstüne

Ay yıldızında saklıyız, gönlümüz hep seninle

Biz bitti demeden bitmez, kaldır kupayı göklere

Her zaman yanındayız Türkiye

Haydi, şimdi Türkiye çıksın sokaklara

80 milyon tek yürek, canlar size feda

Yeni bir destan yazacak bizim çocuklar

Çılgın Türkler geliyor, kork bizden Avrupa
Editör : Tuğberk Erdem
881 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu