Ergene'nin Lavanta Tarlaları, İlk Kez Misafirlerini Ağırlayacak
reklam
18 Haziran 2021
Ergene'nin Lavanta Tarlaları, İlk Kez Misafirlerini Ağırlayacak

Ergene'nin Lavanta Tarlaları, İlk Kez Misafirlerini Ağırlayacak

“Sevgi Kenti Ergene” sloganıyla çalışmalarını yürüten Ergene Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Velimeşe Önerler Yolu üzeri 4’üncü kilometrede dikimi yapılan Lavanta Bahçeleri, kapılarını misafirlerine açıyor.

Ergene Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen Lavanta Bahçeleri, bu hafta sonu kapılarını misafirlerine açıyor. Ergene Belediyesi tarafından 2019 yılında başlatılan ve Velimeşe Önerler Yolu üzeri 4’üncü kilometredeki (Baraj yanı) 6 dönümlük arazide yapılan dikimler sonucunda mor renge bezenen Lavanta Bahçeleri, Cumartesi günü saat 10.00 ile 20.00 arasında ilk misafirlerini konuk edecek.

Önümüzdeki senelerde birçok etkinliğin adresi olacak olan Lavanta Bahçeleri, Ergene’nin cazibe merkezi haline gelecek. Geçtiğimiz yıl ilk kez hasat heyecanının yaşandığı bahçeler, bu sene ikinci kez hasat edilecek. Lavanta hasadından elde edilen uçucu yağlardan; sıvı sabun, oda kokusu, oto kokusu, kolonya, doğal katı sabun, parfüm, lavanta yastığı ve lavanta kokulu bebekler gibi endüstriyel ürünler elde edilecek.

Ergene’nin lavanta bahçeleri ile mor renkte bir görsel şölene hazırlandığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’mizde hayata geçen bu güzel proje kapsamında Lavanta Bahçeleri, kokusu ve güzel görüntüsü ile ilçemizi süsleyecek. Son yıllarda, ülkemizde artan yetiştirme alanları ve miktarıyla ülke ekonomimize katkıda bulunan Lavanta Bahçeleri, artık Ergene’mizde de var. Önümüzdeki senelerde Belediyemizin birçok etkinliğini, Lavanta Bahçeleri’mizde yapmayı planlıyoruz. Bu hafta sonu ilk misafirlerini ağırlayacak olan Lavanta Bahçeleri’mize, tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1108 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu