Ergene’nin Saklı Cenneti’ne, Yöre Halkından Yoğun İlgi
reklam
22 Haziran 2021
Ergene’nin Saklı Cenneti’ne, Yöre Halkından Yoğun İlgi

Ergene’nin Saklı Cenneti’ne, Yöre Halkından Yoğun İlgi

Ergene Belediyesi 1’inci Lavanta Tarla Günleri, Tekirdağ’ın dört bir yanından gelen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz hafta sonu kapılarını aralayan lavanta tarlaları, turizm açısında da itici güç olacak.

Ergene Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen Ergene Belediyesi Lavanta Tarlaları, geçtiğimiz hafta sonu ilk kez misafirlerini ağırladı. 2019 yılında ekimi gerçekleştirilen lavantaların çiçek açmasıyla mor renkli bir görünüme bürünen tarlalar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ergene’nin yeni cazibe merkezi olması beklenen tarlalara gelen yöre halkı, aileleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ergene Belediyesi Lavanta Tarlaları’nın görsel bir şölen oluşturduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “2019 yılında ekimini gerçekleştirdiğimiz bu güzel projemiz, gerek kokusu gerekse güzel görüntüsü ile Sevgi Kenti Ergene’mize çok yakıştı. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgi, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Özellikle lavanta tarlalarını ziyaret etmek için gelenlerin yanı sıra, bu yol güzergâhını kullanan vatandaşlarımızın da burada durarak fotoğraf çektirdiklerini ve aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirdiklerini görüyoruz. Lavanta Tarlaları’mızın, turizm açısında da ilçemize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda, Ergene Belediyemizin birçok etkinliğini, burada yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Ergene Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Lavanta Tarlaları” Projesi’ni oldukça beğendiklerini ve bu projede emeği bulunanlara teşekkürlerini sunduklarını söyleyen vatandaşlar, “Pandemi döneminde yaşadığımız kısıtlamaların ardından, burada doğa ile iç içe olmak çok güzel bir duygu. Burası Ergene’nin adeta saklı cenneti haline gelmiş. Ailemizle birlikte burada, çok keyifli dakikalar geçirdik.” ifadelerini kullandılar.
Editör : Tuğberk Erdem
812 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu