Yüksel: “Biz Velimeşe’de, Mirası Tüketmedik!”
reklam
06 Temmuz 2021
Yüksel: “Biz Velimeşe’de, Mirası Tüketmedik!”

Yüksel: “Biz Velimeşe’de, Mirası Tüketmedik!”

Lavanta Tarlaları Projesi’nin ardından ‘belediye eliyle yapılan tüm yatırımların, Velimeşe Mahallesi’ne yapıldığı’ yönündeki eleştirilerin hedefi haline gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, net konuştu: “Biz Velimeşe’de, mirası tüketmedik!”

Ergene’nin Velimeşe Mahallesi’nde hayata geçirilen ve yöre halkı tarafından yoğun ilgi gören Lavanta Tarlaları Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Lavanta Tarlaları’mız, Velimeşe-Önerler yolu üzerinde bulunuyor. Lavantalarımız, günden güne daha da fazla güzelleşiyor. Lavanta, 3 yılda 1 hasadı yapılan bir bitki. Bununla birlikte gerek görselliği gerekse kokusuyla, göze ve duygulara hitap eden bir bitki. Lavanta ekimini teşvik etmek ve hoş kokulu bitkilerin tarımına yönelik olarak çiftçilerimize örnek olmak adına ilk yıl, 6 dönümlük bir alanda dikim işlemini gerçekleştirmiştik. Şu anda, toplam 35 dönümlük bir alana ulaştık. Tabii ki lavantalarımız henüz çok küçük, ekim işleminin üzerinden sadece 2 yıl geçti. 3’ncü yılda daha da büyüyecek ve tam kapasiteye ulaşacaklar. O yüzden görselliği de daha güzel olacak.” dedi.

EKİMLER, LAVANTAYLA SINIRLI DEĞİL!

Yaptığı açıklamalara devam eden Yüksel, “Lavanta, yoğun emek isteyen bir bitki ve burada da çok ciddi bir emek söz konusu… Ama Allah’ın izniyle sonunda başardık ve güzel bir görünüme ulaştık. Başta Doğan Durmaz olmak üzere emeği geçen tüm takım arkadaşlarını canı gönülden kutlarım. Ekimlerimiz, sadece lavanta ile sınırlı kalmayacak. Allah’ın izniyle önümüzdeki senelerde vatandaşımız için burada çilek bahçesi de yapacağız. Çileği dalından koparacaklar, dalından yiyecekler. Bu süreçte, farklı projelerimiz de devam ediyor. Kuru fasulye, nohut gibi bakliyat ürünlerini de ekeceğiz.” diye konuştu.

BİZ VELİMEŞE’DE, MİRASI TÜKETMEDİK!

Hayata geçirilen Lavanta Tarlaları Projesi’nin ardından ‘belediye eliyle yapılan tüm yatırımların, Velimeşe Mahallesi’ne yapıldığı’ yönündeki eleştirilerin hedefi haline gelen Yüksel, “Tabii ki vatandaşımız şunu merak ediyor: ‘Her şey neden Velimeşe’de?’ Biz Velimeşe’de, mirası tüketmedik. Ergene Belediyesi olarak 8 bin dönüm tarım arazimiz mevcut. Velimeşe Belediye Başkanlığı’m döneminde, ben de 500 dönümlük tarım alanı kazandırdım. Diğer mahallelerimizde belediye tarlaları olmadığı için Lavanta Tarlaları Projemizi, mecburen Velimeşe’de hayata geçirmek zorunda kaldık. Vatandaşlarımızı da bu konuda bilgilendirmek istiyorum.” dedi.

HER MAHALLEDE CİDDİ PROJELER VAR

Yüksel, “Biliyorsunuz Ergene, nehriyle ve kirliliğiyle anılıyor. Ama bundan böyle Ergene, lavanta kokusuyla anılmaya başlayacak. Bu konuda, oldukça iddialı farklı bir projemiz var. Dikimini yaptığımız lavantalarımızı yapacağımız yeni projelerde, parklarda, caddelerde ve çiçeklik saksılarda kullanarak, bu güzel kokuyu ve harikulade görselliği mahallelerimize yayacağız. O yüzden vatandaşlarımızdan biraz sabır diliyorum. Allah’ın izniyle her mahallede güzelliklerimiz, her mahallede ciddi projelerimiz olacak.” diye konuştu.

GÖLET PROJESİ ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK

Marmaracık Mahallesi’nde yapılması planlanan gölet projesi ile ilgili detayları da birkaç gün önce paylaştıklarını dile getiren Yüksel, “Allah’ın izniyle Trakya’ya, Türkiye’ye örnek bir proje oluyor. Eksikleri var, Allah’ın izniyle 1 ay içerisinde tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın keyifli zamanlar geçireceği bir projeyi Marmaracık Mahallemizde halkımızın hizmetine açacağız. Gençlerimiz orada düğünlerini yapacaklar nişanlarını yapacaklar nikâh fotoğraflarını çekebilecekler. Hedefimiz; vatandaşlarımızı ve gençlerimizi orada, gondolla ve kayıkla gezdirmek olacak.” dedi.

NE TAAHHÜT ETTİYSEK HEPSİ OLACAK!

Ergene halkına son bir mesaj iletmek istediğini de sözlerine ekleyen Yüksel, “Her mahallede ne taahhüt ettiysek, Allah’ın izniyle hepsini yerine getireceğiz. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan tek dileğimiz, biraz sabırlı olmaları! Allah’ın izniyle hepsini bir bir hayata geçireceğiz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
788 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu