Sandık Sayısı Arttı, Ama Katılımcı Sayısı Azaldı
reklam
16 Temmuz 2021
Sandık Sayısı Arttı, Ama Katılımcı Sayısı Azaldı

Sandık Sayısı Arttı, Ama Katılımcı Sayısı Azaldı

04 Nisan’da yapılan seçimden sonuç alamayan Bulgaristan, 11 Temmuz’da yeniden sandık başına gitti. Yapılan genel seçimde, Çorlu’da yaşayan soydaşlarımız da oy kullandı. Kurulan sandık sayısının artmasına rağmen, seçime katılan kişi sayısı azaldı.

04 Nisan 2021 tarihinde yapılan parlamento seçiminden sonra koalisyon hükümeti kurma çalışmalarından sonuç alamayan Bulgaristan, yeniden seçime gitti. 11 Temmuz 2021 Pazar günü tekrarlanan seçimde soydaşlarımız, ülke genelinde kurulan toplam 112 sandıkta oy kullandı. Çorlu’da yaşayan soydaşlarımız ise Havuzlar Ortaokulu (3 sandık), Vehbi Günaştı İlkokulu (3 sandık) ve Ali Kayan Ortaokulu’nda kurulan toplam 7 sandıkta oy kullanma işlemlerini tamamladı. Seçmenler, Bulgaristan Vatandaşlığı Kimliği ve pasaportlarını göstererek oy kullanma işlemini tamamladılar. Ayrıca seçmen listelerinde isimleri bulunmayan vatandaşlar da dilekçe vermek suretiyle oylarını kullanabildiler. Seçim süresince, ilk defa uygulamaya alınan dijital oy kullanma işlemi de yapıldı.

SAAT 20.00’DE SONA ERDİ

Çorlu’da; Rumeli Mahallesi’nde Mükerrem Ali Kayan Ortaokulu’na, Havuzlar Mahallesi’nde Havuzlar Ortaokulu (3 sandık)’na ve Şeyhsinan Mahallesi Vehbi Günaştı İlkokulu (3 sandık)’na sandık konuldu. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, akşam saat 20.00’de sona erdi.

SANDIĞA İLGİ GÖSTERMEDİLER

04 Nisan 2021 tarihinde yapılan parlamento seçimlerinde, Çorlu’da kurulan 2 sandıkta toplam 2 bin 754 kişi oy kullanmıştı. 11 Temmuz’da tekrarlanan seçimde ise kurulan 7 sandıkta, resmi olmayan sonuçlara göre toplam 2 bin 647 oy kullanıldı. Oy kullanma şartlarının iyileştirilmesine ve elektronik makine yardımıyla oy kullanmasına rağmen sandığa gösteren ilgi, beklenenin altında kaldı. Tekrarlanan seçimlerin yaz dönemine denk gelmesinin katılım oranını düşürdüğü ileri sürülürken, genç seçmenlerin ilgisi de oldukça düşük oldu.

SARIKURT VE AK PARTİ SANDIKLARI GEZDİ

Çorlu’da kurulan sandıkları gezen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, oy kullanan seçmenlerle bir araya geldi. Sandık temsilcilerine kolaylıklar dileyen Sarıkurt, kendileriyle bir süre de sohbet etti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ile AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin de sandık ziyaretlerinde bulundu.
Editör : Tuğberk Erdem
831 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu