Dobrucalı: “Hacıoğlu, İbra Edilmediği İçin Aday Olamaz!”
reklam
16 Temmuz 2021
Dobrucalı: “Hacıoğlu, İbra Edilmediği İçin Aday Olamaz!”

Dobrucalı: “Hacıoğlu, İbra Edilmediği İçin Aday Olamaz!”

10 Temmuz’da yapılan ve yarım kalan S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan mevcut Başkan Dobrucalı, Denetçi Mehmet Hacıoğlu’nun ibra olmadığı için aday olamayacağını açıkladı

10 Temmuz 2021 Cumartesi günü Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda yapılması planlanan, ancak yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kalan S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı, 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü aynı yer ve saatte kaldığı yerden devam edecek. Hatırlanacağı üzere; genel kurulu yönetmek üzere seçilen Divan Kurulu ve Hükümet Temsilcileri tarafından hazırlanan ve imza altına alınan resmi tutanakta, “Seçimler, genel kurulun çok geç başlaması, uzaması, Denetim Kurulu Raporları’nın oylanmasının hemen sonrasında ibra edilmeyen Denetçi Mehmet Hacıoğlu ‘Boşaltın salonu, genel kurul bitmiştir.’ demesi ve ayrıca salonda nisabın indiği sebebi ile genel kurul 17.07.2021 tarihine ertelenmiştir. Genel kurul, görüşülen ve karara bağlanan ilk 6 maddeden itibaren devam edecektir.” ifadelerine yer verilmişti.

TÜM ORTAKLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yapılan genel kurul ve yaşanan olaylarla ilgili özel değerlendirmelerde bulunan S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Genel kurullarımız, her zaman şeffaf, saygı ve sevgi içerisinde ortaklarımızla buluştuğumuz ve kooperatifimizin haklarını korumak adına birlikte aldığımız kararlar neticesinde yönetilen, aslında bir aile toplantısıdır. Genel kurulumuza katılan tüm ortaklarımıza göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

HACIOĞLU İBRA EDİLMEDİ, ADAY OLAMAZ!

Konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamalara devam eden Dobrucalı, “Denetim Kurulu Raporları’nın okunması, müzakeresi ve ibrasının yer aldığı gündem maddesinin görüşülmesi sırasında yapılan açık oylama sonucunda tutmayan sayılar nedeni ile devreye giren Hükümet Temsilcileri, oy çubuklarını tek tek toplayarak sayım yaptı. Yapılan oy sayımının neticesinde ben ve yönetim kurulu üyelerimiz, oy çokluğu ile ibra edildik. Denetçi Mehmet Hacıoğlu’nun okuduğu Denetim Raporu ibra edilmezken, diğer Denetim Kurulu Üyeleri’miz Fikret Dündar ile Metin Babacan’ın hazırladığı Denetim Raporu oy çokluğu ile ibra edilerek kabul edildi. 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu ve S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Ana Sözleşmesi açık hükümleri gereği ‘ibra olamayan yönetim ve denetim kurulu üyeleri, yapılacak olan ilk genel kurulda bu organlara aday olamaz’ denilmektedir. Hükümet Temsilcisi tarafından genel kurula okunan İşletme Kooperatifi Ana Sözleşmesi Madde 36 sonrasında Denetçi Mehmet Hacıoğlu, ‘Salonu boşaltın, genel kurul bitmiştir.’ dedi. Bize güvenen ve destek veren ortaklarımıza hem yönetim kurulunu hem de doğru buldukları denetim kurulu raporunu ibra ettikleri için teşekkür ederim.” diye konuştu.

İFTİRALARA, RESMİ BELGELERLE CEVAP VERDİK!

Başkan Adayı Mehmet Hacıoğlu’nun kendilerini hedef alan söylemlerine karşın, resmi belgelerle cevap vererek ileri sürülen iddiaların gerçek dışı olduklarını ispatladıklarını söyleyen Dobrucalı, “Aylardır süregelen ve genel kurul toplantısı boyunca Hacıoğlu’nun, ben ve yönetim kurulu üyelerimi hedef alan gerçek dışı ve iftira niteliği taşıyan söylemlerine maruz kaldık. Çeşitli Whatsapp gruplarından ortaklarımıza gönderilen yalan ve yersiz beyanlara belgelerle cevap vererek, genel kurulumuzun nezdinde haklı çıktık. Yalan ve iftira belgeleri aracılığıyla algı yönetme çabalarına itibar etmeyen kooperatif ortaklarımız, yapılan oylamada yönetim kurulu olarak bizleri ibra etti.” dedi.

ORTAKLARIMIZIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Dobrucalı, “Bize güvenen ve bunca yıl haklarını emanet eden tüm ortaklarımızın içi ferah olsun. Bundan önceki süreçte her zorluğun üstesinden nasıl geldiysek, yine gelmeye ve başarmaya devam edeceğiz. Genel kurulumuz, kaldığı yerden yeniden devam edecek. Ben ve ekibim, ortaklarımızın çıkarları doğrultusunda mücadele etmeye her zaman devam edeceğiz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
951 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu