Hacıoğlu: “İbra Edilip Edilmediğim, Tutanaklarda Yok!”
reklam
17 Temmuz 2021
Hacıoğlu: “İbra Edilip Edilmediğim, Tutanaklarda Yok!”

Hacıoğlu: “İbra Edilip Edilmediğim, Tutanaklarda Yok!”

S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı’nın yaptığı yazılı basın açıklamasının ardından, Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Hacıoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu toplanan, ancak yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kalan S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurulu’nun ardından, tarafların yaptıkları yazılı açıklamalar birbirini takip ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Dobrucalı’nın yaptığı basın açıklamasının akabinde, bu kez de Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Hacıoğlu yazılı açıklamada bulundu. Hacıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Şahsımın ‘ibra’ edilip veya edilmediği, Genel Kurul Tutanağı’nda yazmamaktadır. Ayrıca tutanakta, ‘ret’ oyları yazılmamıştır. ‘Ret’ oyu yazılmadığından, ‘ibra’ edilip edilmediği kesinleşmemiştir. Çünkü oylama sırasında düğün sahipleri ve düğün misafirleri oylamaya müdahil olmuşlardır ve Divan Kurulu toplantıyı ertelemiştir.” ifadelerini kullandı.

DİLEKÇE VERDİM, İŞLEM BAŞLATMADILAR!

Hacıoğlu, “Bedelsiz verilen arsalarla ilgili Yargıtay Kararı ile tapuların Kooperatif’imiz adına çıkarılması için açılması gereken davanın başlatılmasını, 17 Mayıs 2021 ve 16 Temmuz 2021 tarihlerinde Yönetim Kurulu’na verdiğim dilekçelerde belirttim. Kooperatif Avukatı’nı, Genel Kurul’un çıkarları doğrultusunda göreve çağırdım. Ancak mevcut Yönetim Kurulu ve Kooperatif Avukatı, halen işlemi başlatmamıştır. Çünkü mevcut Yönetim Kurulu, bedelsiz verdikleri arsalarımızın Kooperatif’imize geri gelmesini istemiyor. Genel Kurul Toplantısı’nı oldubittiye getirme nedenleri budur.” iddialarında bulundu.

MAHKEMENİN KARARINI BEKLEYİN!

Hacıoğlu, “Ortaklarımızın mahkeme sonucunu beklemelerini ve yarınki toplantı için vekâlet vermiş olan ortaklarımızın vekâletlerini geri almalarını önemle arz ediyoruz. Hukuki süreç başladığından,  yarınki toplantı için vekâlet veren ortaklarımızın zarar görmemeleri adına ve suça alet edilmemeleri ve de zarar görmemeleri için bu paylaşımı yapma gerekliliği duyuyoruz. İlgili mahkemeye başvurular yapılarak, Genel Kurul’un video kaydı delil olarak sunulmuştur. Tekirdağ’da Ticaret Mahkemesi bulunmadığından, ilgili mahkemenin yetkisizliği nedeniyle verdiği karar, mevcut Yönetim Kurulu tarafından paylaşılmıştır. Ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf yolu ile gerekli başvuru yapılmıştır. Ancak Genel Kurul Toplantısı mahkeme kararı ile ileriki bir tarihte yeni hazirun ile en baştan yapılmasından mevcut yönetim niçin tedirgindir? Ortaklarımızı, mahkeme kararını beklemeye davet ediyoruz.” dedi.

OLDUBİTTİYE GETİRMEK İSTİYORLAR!

Hacıoğlu, “Kanunen kooperatiflerin organları; Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’ndan oluşmaktadır.

01.Divan Kurulu, sadece Genel Kurul Toplantısı’nı yönetir ve toplantıyı erteleme yetkisi yoktur.  10.07.2021 tarihinde ertelenen Genel Kurul Toplantısı, ‘Divan Kurulu’ tarafında ertelenmiştir. Kanunen bunu oylamaya sunup, oy çokluğu ile karar almak zorundadır. Ancak Genel Kurul Tutanağı’na göre böyle bir oylama yapılmamıştır. Ayrıca video kayıtları mevcuttur.

02.Genel Kurul Toplantı çağrısı, yazılı olarak ve imza yetkili Yönetim Kurulu Üyeleri’nin imzası ve Kooperatif Mührü’nün yer aldığı ‘Resmi Çağrı’ ile tüm ortaklara gönderilmek suretiyle yapılır. Yapılmamıştır.

03.Ertelenen Genel Kurul’daki oylamalar, düğün misafir ve sahiplerinin gelmesi ile seçim güvenliği kalmadığından şaibeli olarak yapılmış olup, Bakanlık Temsilcileri de oylamayı devam ettirmiştir. Video kayıtları mevcuttur.

Ortaklarımızın, kurban bayramı yoğunluğunu ve tatil programları ile rezervasyonlarını fırsat bilen mevcut Yönetim Kurulu, ‘yangından mal kaçırır’ gibi Genel Kurulu’muzu ‘oldubittiye’ getirmek istemektedir. Ayrıca 17.07.2021 tarihinde, mevcut yönetim tarafından tekrar düğün alınan bir tarihte yapılmak istenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
828 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu