“Büyük Buluşma” Öncesinde Çevre Ve Sağlık Paneli
reklam
15 Mayıs 2012
“Büyük Buluşma” Öncesinde Çevre Ve Sağlık Paneli

“Büyük Buluşma” Öncesinde Çevre Ve Sağlık Paneli

Çorlu Kent Konseyi, “Çevre ve Sağlık” konulu bir panel düzenlemeye hazırlanıyor. Ergene Platformu’nun da katılımıyla düzenlenecek olan panelde, Çorlu Deresi’nde gerçekleştirilmesi planlanan “Büyük Buluşma” için hazırlık çalışmaları da yürütülecek.

Çeşitli konulardaki faaliyetlerine aralıksız olarak devam eden Çorlu Kent Konseyi; 13 Mayıs Pazar günü saat 13.00’de, “Çevre ve Sağlık” konulu bir panel düzenlemeye hazırlanıyor. Ergene Platformu’nun da katılımıyla düzenlenecek olan panelde, Çorlu Deresi’nde gerçekleştirilmesi planlanan “Büyük Buluşma” için hazırlık çalışmaları da yürütülecek.

Konuya ilişkin olarak Çorlu Kent Konseyi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; “Trakya’nın içinde bulunduğu çevre sorunlarına duyarlı insanlar bir araya geldikçe daha büyük ve güçlü tepkiler ortaya koymaya başladılar. 11 Nisan 2011’de “10 Bin İnsan” sloganı ile Karamusul Köyü’nde gerçekleştirilen gösteri; toplumun her kesiminden büyük destek bulmuştu. Bu sefer, Ergene’nin kirliliğinin en büyük kaynağını oluşturan Çorlu Deresi’ne dikkat çekmek için yeni bir gösteri planlanıyor.

Kirliliğin en yoğun olduğu yer olan Çorlu Deresi’nde büyük çaplı bir gösterinin hazırlık çalışmalarının içerisine giren sivil toplum kuruluşları, bu gösteri için çok daha geniş bir katılım hedefliyorlar. Bu “Büyük Buluşma” öncesinde ilk toplantı 1 Nisan 2012 tarihinde Dereköy’de yapılmıştı. Bu sefer Çorlu’da gerçekleştirilecek bir panelde, ‘Çevre ve Sağlık’ konusu işlenecek.

Çorlu Kent Konseyi’nin Ergene Platformu’nun da katılımıyla düzenlediği panel, Trakya Kent Konseyleri Birliği Üyesi Kent Konseyleri, Odalar, Sivil Toplum Kuruşları, ilgili kurumlar, Muhtarlıklar ve çevreye duyarlı vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilecek.

Çorlu Belediyesi’nin katkıları ile 13 Mayıs 2012 Pazar günü Tekirdağ Yolu üzerindeki Kültür Merkezi’nde saat 13.00’de düzenlenecek panelde konuşmacı olarak; Prof. Dr. Halim Orta, Prof. Dr. Tamer Dodurka, Prof. Dr. Osman İnci ve Prof. Dr. Faruk Yorulmaz izleyicileri çevre ve sağlık konusunda aydınlatacaklar. Ayrıca; panel programında Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım ve Çerkezköy Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Altıntaş birer sunum yapacak.

Panel programı, sunumlar sonrasında forum ile sürecek. İzleyicilerin katılımına açık olan forumun konusu; ‘Çevre ve Sağlık-Çözüm Önerileri’ olarak belirlendi.

Panel Programı

Açılış: 13.00

*Ramadan Cesur (Çorlu Kent Konseyi Başkanı)-Açılış Konuşması

*Gürcan Kırım (Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı)-Sivil Toplum Kuruluşlarının Çevre Mücadelesindeki Önemi

*Prof. Dr. Halim Orta (Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi)-Trakya’da Toprak ve Su Kaynakları Sorunları

*Prof. Dr. Tamer Dodurka (İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi)-Veteriner Halk Sağlığı

Ara:  14.00-14.15

*Nurhan Altıntaş (Çerkezköy Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)-Gençliğe Bırakılan Çevresel Miras

*Prof. Dr. Osman İnci (Trakya Üniversitesi Eski Rektörü)-Endüstriyel Kanserler

*Prof. Dr. Faruk Yorulmaz (Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı)-Çevre Kirliliği ve Kanser

Forum: 15.15 (Çevre ve Sağlık-Çözüm Önerileri)

Kapanış: 15.45”  ifadelerine yer verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2452 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu