Mevcut Başkan Zeki Dobrucalı, 3 Yıl Daha “Devam” Dedi!
reklam
23 Temmuz 2021
Mevcut Başkan Zeki Dobrucalı, 3 Yıl Daha “Devam” Dedi!

Mevcut Başkan Zeki Dobrucalı, 3 Yıl Daha “Devam” Dedi!

10 Temmuz’da toplanan ancak yarıda kalan S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı, 17 Temmuz’da yapılan 2’nci oturum ile tamamlandı. Tek liste ile gidilen seçimde, mevcut Başkan Zeki Dobrucalı güven tazeledi.

10 Temmuz 2021 Cumartesi günü tamamlanması planlanan, ancak yaşanan olaylar nedeniyle bir hafta sonrasına ertelenen S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı, 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilen 2’nci oturum ile sona erdi. Tek liste ile gidilen seçimli genel kurulda mevcut Başkan Zeki Dobrucalı 3 yıl süreliğine yeniden göreve seçilirken, bir anlamda güven tazelemiş oldu.

HACIOĞLU, ŞERH DÜŞÜLMESİNİ İSTEDİ

İlk oturumu yarıda kalan S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı’nın 2’nci oturumu, 2020 yılına ait Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu Faaliyet Raporları’nın okunması ve müzakeresi ile başladı. 2020 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çimen okudu. Okunan raporun akabinde söz alan Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Hacıoğlu, ‘17 Temmuz 2021 tarihine ertelenen genel kurul toplantısı hakkında; 5 ortak için belgelerde kanuni süreye ve usulüne uygun olarak çağrı ve tebligat yapılmadığına, bununla birlikte genel kurul toplantısının ‘yok’ hükmünde olduğuna’ ilişkin talebinin genel kurul tutanağına şerh düşülmesi için Divan Kurulu Başkanlığı’na dilekçe sundu. Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Hacıoğlu, sunduğu gerekçe üzerine hazırladığı Denetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okumaktan imtina etti. Sonrasında ise Denetleme Kurulu Üyeleri Metin Babacan ve Fikret Dündar tarafından hazırlanan Denetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu.

AYRI AYRI İBRA EDİLDİLER

Gündemin 8’inci Maddesi gereği 2020 Yılı Bilanço, Gelir-Gider Tabloları’nın okunmasına ve müzakeresine geçildi. 2020 Yılı Bilanço ve Gelir-Gider Tabloları, 10 ‘Ret’ oyuna karşılık oy çokluğu ile onaylandı. Oylamada, ‘çekimser oy’ kullanılmadı. Yönetim Kurulu Üyeleri’nin tamamı, 9 ‘Ret’ oyuna karşılık oy çokluğuyla; Denetleme Kurulu Üyeleri’nden Metin Babacan ve Fikret Dündar ise 10 “Ret” oyuna karşılık oy çokluğuyla ayrı ayrı ibra edildiler. Yapılan bu oylamalarda da ‘çekimser oy’ kullanılmadı. Oylamalar sırasında, salonda bulunan muhalif ortaklar ile diğer ortaklar arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Divan Kurulu Başkanı’nın yaptığı uyarılar, gerginliğin daha da tırmanmasına engel oldu.    

MAAŞLARA, YÜZDE 30 ZAM YAPILDI

Gündemin 10’uncu Maddesi gereği yapılan oylamada; Yönetim Kurulu Başkanı’nın aylık maaşının 3 bin 663 TL’den 4 bin 760 TL’ye, İmza Yetkilisi’nin aylık maaşının bin 830 TL’den 2 bin 382 TL’ye, diğer Yönetim Kurulu Üyeleri’nin aylık maaşının bin 100 TL’den bin 430 TL’ye, Denetleme Kurulu Üyeleri’nin aylık maaşının 468 TL’den 608 TL’ye çıkarılmasına, görevli mali müşavirin aylık maaşının ise bin 468 TL’den bin TL’ye düşürülmesine oy birliği ile karar verildi. Diğer ortaklar tarafından teklif edilen ‘maaş artışı yapılmasın’ ve ‘bir önceki seneye göre yüzde 20’lik maaş artışı yapılsın’ önerileri kabul görmezken, genel kurul süresince ilk defa bir gündem maddesi oy birliği ile kabul edilmiş oldu. Akabinde 2021 Yılı Tahmini Bütçesi’nin okunmasına, müzakeresine ve onayına geçildi. Okunan raporun akabinde söz alan Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Hacıoğlu, okunan rapora bir kez daha şerh düşülmesini istedi.

SADECE 7 “RET” OYU KULLANILDI

Gündemin 12’nci Maddesi gereği Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri’nin seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Zeki Dobrucalı, Mehmet Özçelik, Ali Çimen, İsmail Güleroğlu, Necmi Turna, Ekrem Camcaz ve Ergin Fındık’tan oluşan Yönetim Kurulu Listesi, 7 ‘Ret’ oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 6 ‘Ret’ oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilen Yedek Yönetim Kurulu Listesi’nde ise Salih Hacıoğlu, Muammer Sert, Nihat Saydam, Taner Sert, İbrahim Ören, Metin Öztürk ve Okan Camcaz isimleri yer aldı. Akabinde Denetleme Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri’nin seçimine geçildi. 3’er isimden oluşan listeler, 4 ‘Ret’ oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurulu’nda yer alan isimlerin görev süreleri için yapılan oylamada ise gerek Yönetim Kurulu’nda gerekse Denetim Kurulu’nda yer alan isimlerin 3 yıl süreyle görev yapmalarına oy birliği ile karar verildi.

Geri kalan gündem maddeleri de tek tek görüşülerek karara bağlanırken, S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı yapılan 2 oturum sonrasında tamamlandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1421 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu