Protokol Üyeleri ve Vatandaşlar, Çorlu Cem Evi’nde Buluştu
reklam
14 Kasım 2021
Protokol Üyeleri ve Vatandaşlar, Çorlu Cem Evi’nde Buluştu

Protokol Üyeleri ve Vatandaşlar, Çorlu Cem Evi’nde Buluştu

Alevi-Bektaşi inancına göre Muharrem Ayı’nda tutulan 12 günlük orucun geride kalmasıyla birlikte Çorlu Cem Evi’nde, Aşure ve Kurban Programı düzenlendi. Programa, başta Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Cem Vakfı Çorlu Şubesi ile Ergene Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği Aşure ve Kurban Programı’na; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever ve çok sayıda davetli katıldı.

BİR KEZ DAHA BİRLİKTEYİZ

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, “Bugün aşure programına katılan, başta Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım olmak üzeri, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’e, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Çorlu ve Ergene Belediye Başkanları’mıza, bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir Muharrem Orucu’nun sonunda, bir kez daha beraberiz. 12 gün boyunca oruçlarımızı tuttuk, ibadetlerimizi yaptık. Pandemi süreci nedeniyle, bugün de muharrem lokmamızı ve aşuremizi bahçemizde paylaşmayı kararlaştırdık. Sayın Tekirdağ Valimiz Aziz Yıldırım sağ olsun, bütün Cem Evleri’ni ziyaret ediyorlar. Bizleri, yalnız bırakmıyorlar. Bu oruçlar, varlığımıza ve birliğimize sebep olsun. Sayın Vali’mizin ve devletimizin burada olması, dualarımızın kabul olduğunu gösteriyor. Kendilerine, çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GÖNÜLLÜLER, İKRAMLARDA BULUNDU

Çorlu Cem Evi’nde protokol üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleşen Aşure ve Kurban Programı’nda dualar edildikten sonra lokmalar dağıtıldı. Cem Vakfı Çorlu Şubesi gönüllüleri tarafından, aşureler ve kurban eti tek tek misafirlere ikram edildi. Cem Vakfı Çorlu Şubesi Dedesi’nin duasıyla başlayan yemekte eller, dualar için semaya kaldırıldı. Cem Evi’nin bahçesinde düzenlenen programa katılanlar, lokmalarını yedikten sonra Cem Evi’nden ayrıldı.

VALİ YILDIRIM CEM EVİ’Nİ GEZDİ

Program sonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve beraberindekiler, Çorlu Cem Evi’ni gezdi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yaptığı ziyaret sonrasında aşure pişiren kadınlarla sohbet etti. Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a Cem Evi’yle ilgili bilgiler verdi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cem Evi ziyaretinin ardından Çorlu’dan ayrıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
783 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu