CHP Milletvekili Aygun: "Yolu Uma Uma, Döndük Muma"
reklam
14 Kasım 2021
CHP Milletvekili Aygun:

CHP Milletvekili Aygun: "Yolu Uma Uma, Döndük Muma"

CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “AKP Tekirdağ Vekilleri’nin açıklamaları boşa düştü. Çünkü AKP Tekirdağ Vekili Yel, yolun Ağustos ayında biteceğini açıklamıştı. Ağustos’un sonundayız, hale tık yok! Yolu uma uma, döndük muma…” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ-Malkara Ayrımı Barbaros Liman Bağlantı Yolu’na ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtta, yolun bitiş tarihinin yine belirtilmediğini söyledi. Aygun, “AKP Tekirdağ Vekilleri’nin açıklamaları boşa düştü. Çünkü AKP Tekirdağ Vekili Mustafa Yel, yolun Ağustos ayında biteceğini açıklamıştı. Ağustos’un sonundayız, hale tık yok! Yolu uma uma, döndük muma…” diye konuştu.

10 BİN TL ÖDENEK YETERSİZ!

Barbaros Mahallesi’ndeki limandan Tekirdağ-Malkara yoluna kadar olan 6,5 km’lik bağlantı yolunun halen bitirilmediğini vurgulayan Miletvekili Aygun, “Müteahhide ödeme yapılarak, ek ödenekle yolun bir an önce tamamlanması sağlanmalıdır. Bu yıl için ayrılan 10 bin TL ödenek yetersizdir. Yolu ne zaman tamamlayacaksınız?” diye sorduğunu anımsattı.

ANLAŞILAN KASADA PARA YOK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gelen yanıtta, “Proje uzunluğu 6,5 km olan Tekirdağ-Malkara ayrım Barbaros Liman Bağlantı Yolu’nun 4,7 kilometresi Bitümü Sıcak Karışım kaplamalı bölünmüş yol (BY-BSK) olarak tamamlanmış olup, kalan kesimlerde çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerinin yer aldığını söyleyen Aygun, projenin bitiş tarihinin açıklanamadığını kaydetti. Aygun, “Anlaşılan maddi sıkıntı aşılamamış!” diye konuştu.

YEL’İN AÇIKLAMASI BOŞA DÜŞTÜ

Soru önergesine verilen bu yanıtla, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in Haziran 2021 tarihinde yaptığı açıklamaların boşa düştüğünü kaydeden Aygun, “Gelen yanıttan anlaşılacağı üzere AKP Milletvekili Sayın Mustafa Yel’in yapmış olduğu ‘Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede, Ağustos ayında bu yolun tamamlanacağı bilgisini aldım.’ açıklaması, böylece boşa düşmüş oldu. Ağustos ayının sonuna geldik, yol halen bitmedi. Üstüne üstlük konuya ilişkin soru önergeme gelen yanıtta, tarih bile verilmiyor. Anlaşılan bu yolu, CHP iktidarında bitireceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
812 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu