TED Çorlu Koleji, Görkemli Bir Törenle Açıldı
reklam
14 Kasım 2021
TED Çorlu Koleji, Görkemli Bir Törenle Açıldı

TED Çorlu Koleji, Görkemli Bir Törenle Açıldı

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yetiştirilen TED Çorlu Koleji, gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı. Açılış dolayısıyla düzenlenen tören, siyaset ve iş dünyasından birçok ismi bir araya getirdi.

41’inci okulunu Çorlu’ya kazandıran Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin resmi açılış töreni, 20 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. 2021 yılı Ocak ayında yapılan protokol ile hayata geçirilen proje kapsamında tamamlanan okulun resmi açılış törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TED Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, belediye meclis üyeleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

41’İNCİ MEŞALE, ÇORLU’DA YANDI

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, “Uzun zamandır hayalini kurduğumuz okulumuzun açılışını yapmaktan, gurur duyuyoruz. Ben bu okulun hizmete açılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2020 yılında yaptığımız anlaşma, bugün hayata geçirildi. TED’in 41’inci meşalesi olarak, hep birlikte yeni bir yola çıkmanın heyecanını paylaşıyoruz.” dedi.

MESELE PARA DEĞİL, SİSTEMDİR!

TED Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, yaptığı konuşmada, “93 yıl önce bu güzel vatan, Türk Eğitim Derneği etrafında kurumumuzu kurmuş ve çok önemli misyonlar yüklemiş. Birinci misyon; ülkenin her yerinde yabancı dilde eğitim veren, ‘Benim evlatlarımı, başka misyoner okullarına muhtaç etmeyecek milli okullar açın!’ 1920’lerde Türkiye’de; 18 adet ülkemize ait lise var, 500’ün üzerinde misyoner lise. Biz Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’nin her yerine okullarımızla yayılıyoruz. İkincisi; demişler ki ‘İmkânı olmayan çocuklara, imkânlar sunun!’ Çünkü sokakta simit satan çocuğun gözündeki pırıltı benim evladımın gözündeki pırıltıyla adaletli bir yakınlıkta olmazsa bu güzel vatanda yaşayamayız. Bunun için ‘Burslar verin!’ demişler. Biz bugün dernek olarak ilkokulda ve lisede okuyan öğrencilerimize yaklaşık 15 milyon TL ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın yüzde 40’ı tıp, yüzde 35’i mühendislik kazanarak dünyanın her yerine gidiyorlar. Ulusal kanal ve televizyonlarda ben bunu sürekli dile getiriyorum. Benim rahmetli babam Rize’nin Fındıklı İlçesi’nden gelip Ankara’da Kızılay Şefkat Yurdu’nda kalmasa, ben bugün burada değildim. Kendimiz için yaşamak değil, milletimiz için yaşamak mecburiyetindeyiz. TED olarak, Soma’daki çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Depremden etkilenen, -Milli Eğitim Bakanı’mız ile konuştum- sel ve yangın felaketinden etkilenen çocuklarımıza, dernek olarak sahip çıkıyoruz. Biz TED olarak, ne benim babamın malının kuruluşu ne de holdingin kuruluşuyuz. Biz, milletin öz kuruluşlarından biriyiz. Üçüncüsü ise; eğitime yön verme. Bizim ülkemizden en büyük sosyal adaletsizlik, maalesef eğitimde. Parası olan ile olmayanın eğitim süreçlerinin farklı olduğu bir zaman süreci geçiriyoruz. Biz TED olarak, bu ülkenin sınav baronları ile yıllardır mücadele ediyoruz. Hatta onun ile ilgili -seyredenleriniz vardır- ‘Sınav’ filmi -Okan Bayülgen’in oynadığı film- benle başlıyor. Hiç kimse dershaneleri ağzına almazken, biz bu ülkede kampanyalar yaptık. Çünkü bu ülkeye esas olan okuldur. Okulu baş tacı etmezseniz, ülkenin geleceğinden bahsedemezsiniz. 21’inci yüzyılda yaşıyoruz ve 21’inci yüzyılda hiçbir savaş silahla yapılmıyor, beyinle yapılıyor. 21’inci yüzyılda, tabi ki onurla taşıyacağımız geçmişimiz onur madalyamızdır. Artık dünyanın ritminin değiştiğini, sakın unutmayalım! TED olarak, düşünce kuruluşumuz ile tarafsız eğitime yön vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Mesele para değil, sistemdir. Bu sistemi, Koronavirüs sürecinde gördük. Dünyada, okulları en uzun süreyle kapatan maalesef 2’nci ülkeyiz. Fransa’da sokağa çıkma yasağı varken, okullar açıktı. Maalesef biz kapattık. O dönemki Bakan arkadaşımızı, maalesef ki birçok şeye ikna edemedik. Şunu unuttuk; Evet, turiste ve kaynağa ihtiyaç var. Çark dönecek, ama geleceğe de ihtiyaç var. Umuyorum ki evlatlarımızın bu kaybını toparlayabiliriz. İşimiz kolay değil! Okul, sokaktan daha güvenli…” diye konuştu.

EN İYİ YATIRIM, EĞİTİMDİR

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise yaptığı konuşmada, “Bir ülkenin gelişmişliğini, eğitim belirler. Çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımlarla gelecek nesilleri hazırlamak, hepimizin görevidir. İnsana ve geleceğe yapılan en iyi yatırım, şüphesiz ki eğitimdir. Son yıllarda ülkemiz genelinde ve Tekirdağ’da özel eğitim kurumlarının sayılarının artması, bizim için de memnuniyet vericidir. İlimizin eğitim seviyesine katkı sağlayacak olan TED’in kurucularına teşekkür ediyorum.” dedi.

NİCE FİLİZLER YETİŞECEK

Açılış töreninde, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir konuşma yaptı. Sarıkurt, “Ülkemizin saygın eğitim kurumlarından biri olan TED Koleji’nin, Çorlu’da olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Eğitim bir ülkenin gelişmesini sağlayan en önemli hususlardan bir tanesi. Eğitimde amaç; yeni nesilleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek ve onları hayata hazırlamaktır. Her geçen gün nüfusu artmakta olan ilçemize hizmet etmek adına, şehrimizde yeni bir eğitim ve öğretim yuvasının açılması hepimizin için sevindirici. Mülkiyeti belediyemize ait olan arsa üzerine TED Çorlu Koleji açılması projesi, bugün nihayet hayat buldu. İnanıyorum ki TED Koleji, nice filizlerin yetişeceği bir eğitim yuvası olacak. Vatan Ailesi’ne, Dayanıklı Ailesi’ne ve TED Ailesi’ne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SERMAYE, İNSANDIR

Düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Ülkelerin en önemli sermayesi, insandır. Tarihimizin en büyük gelişme ve kalkınma projesi olan Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük önem verdiği konu, eğitimdir. TED’in, en büyük ilçemiz olan Çorlu’da kolej açması, ilimiz için büyük önem yaratmaktadır. Bu okul, tüm Tekirdağlılar’ın sahipleneceği bir okuldur. Tekirdağ, her yıl göç alan bir il. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığı ilk iş de 11 ilçemize, 11 okul açarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teslim etmekti. TED Çorlu Koleji’nin eğitim hayatına başlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

92 YILLIK “TED” MARKASI

Törenin son konuşmasını, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım gerçekleştirdi. Tekirdağ Valisi Yıldırım, “Bu yılın eğitimine başlamadık, ama bugünkü TED Koleji’nin açılış merasimi, benim gönlümde 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın açılışı gibi canlandı. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi, okullarımızda bekliyoruz. 06 Eylül’de, okullarımızın tamamı yüz yüze eğitime açılacaktır. Çocuklarımıza en iyi şartları sunmak için ilimize okullar açıyor, güçlendirme çalışmaları yapıyor, kütüphane ve laboratuvarlar kuruyoruz. Öğrencilerimiz, pandemi nedeni ile okullarından uzak kaldı. Öğrencilerimize tablet desteği, okullarımıza da internet desteği verdik. Resmi ve özel kurumlarda eğitim veren 11 bin 500 öğretmenimiz var. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, il genelindeki okullarımızda 187 bin 522 öğrencimiz olacak. TED Koleji’nde öğrencilere burs sağlanması da eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması açısından mutluluk verecek. TED, bir marka… 92 yıllık tecrübesi, başarılı yöneticileri ve nitelikli öğretmenleri ile ilimizde, yetenekli öğrenciler yetiştirecektir. Bu okulda emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizden maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Aldığımız tüm tedbirler, öğrencilerimizin sağlığı içindi…” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri okulu gezerek, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
845 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu