Yer Altı Çöp Konteynerleri, Yönetmeliğe Tabi!
reklam
14 Kasım 2021
Yer Altı Çöp Konteynerleri, Yönetmeliğe Tabi!

Yer Altı Çöp Konteynerleri, Yönetmeliğe Tabi!

Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, site ve apartman yöneticileri ile müteahhitlerden gelen talep ve sorular doğrultusunda, kentin belirli bölgelerinde uygulanmakta olan yer altı çöp konteynerleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentte çevre ve halk sağlığını koruyabilmek ve kentin daha çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmek adına yürütülen çalışmalar kapsamında yer altı çöp konteynerlerinin sayısını artırmaya çalıştıklarını, ancak bu durumun her sokak ya da caddede uygulanabilir olmadığını ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Çolpan, yer altı çöp konteyneri uygulamasının hayata geçirilebilmesinin belirli kural ve yönetmeliklere tabi olduğunu hatırlattı.

Konuyla ilgili kafa karışıklığının giderilebilmesi adına açıklamalarda bulunan Çolpan, “İlçemiz sınırlarındaki yer altı çöp konteyerleri, 01 Mart 2017 tarihli ve 2017/72 sayılı meclis kararına istinaden yapılmaktadır. Yer altı çöp konteynerleri ile ilgili karar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teknik raporları doğrultusunda görüşülmüş olup, kentimizin özellikle büyük sitelerinde de çöp toplama işleminin daha düzenli olabilmesi adına verilmiştir.

Yer altı çöp koyteynerlerinin ebatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ruhsat aşamasında “Çöp Toplama ve Depolama Sistemi Teknik Şartnamesi”ne uygun olarak  (1.70 m. X 2.60 m ve 2200 lt) vaziyet planında gerekli yerlerin ayrılması sağlanmaktadır.

Yer altı çöp koyteynerleri çöp toplama işleminin daha pratik olabilmesi için bahçe sınırları içinde, fakat bahçe duvarları dışında ve inşaat ruhsat sahibi tarafından yapılması gerekmektedir. Ayrıca çöp konteyner adedi daire sayısına göre değişmekte olup, meclis kararında bu bilgiler mevcuttur.

Yer altı çöp konteynerleri iskân aşamasında Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından kontrol edilip konteynerlerin yapılmış ve kullanılabilir olması şartı aranmaktadır. Yer altı çöp konteynerleri sisteminin bakım ve onarım işlemleri site yönetimine ait olup içerisine yerleştirilen yer altı çöp konteynerlerinin sorumluluğu Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne aittir.

Yer altı çöp konteyner uygulaması şu an Çorlu’muzda aktif bir şekilde uygulanmakta olup bu konteynerler site içinde müteahhitler tarafından yapılmaktadır. Ana arterlerde, caddelerde ise yer altı çöp konteynerleri Çorlu Belediyesi tarafından yapılmaktadır.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
834 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu