Tekirdağ'daki Dev Meydan Projesi, Son Şeklini Alıyor
reklam
14 Kasım 2021
Tekirdağ'daki Dev Meydan Projesi, Son Şeklini Alıyor

Tekirdağ'daki Dev Meydan Projesi, Son Şeklini Alıyor

Vatandaşların nefes alacağı yeni yaşam alanları ve meydanlar ortaya çıkarma konusunda son derece önemli çalışmalara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa İlçesi’nde hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa İlçesi’nde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yıkılan binaların yerine yapılacak 2 ayrı proje ile meydan düzenlemesi son şeklini alacak.

ESKİ DEPO RESTORE EDİLİYOR

Yıkılan eski Türk Telekom Binası alanında bulunan eski depo binasının restore edilmesi ile birlikte alana yapılacak park projesi, bir bütünlük içerisinde yeni bir yaşam alanı oluşturacak. Toplam 3 bin 350 m²’lik proje alanı içerisinde bin 500 m² yeşil alan ve yeşil alana hitap edecek 320 m² oturma alanı yer alacak. 750 m² de kaldırım düzenlemesi yapılacak. Projede, yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar oluşturulacak. Ayrıca çocuk oyun alanları, doğal taşlar ile yapılmış şelaleler ile park alanında doğal bir ortam sağlanmış olacak.

YEŞİL ALANLAR GÖZE ÇARPIYOR

Orta Cami yanında, yıkılan eski YapıKredi ve Halkbank adasının bulunduğu alanda yapılacak olan park projesi ise bin 550 m² alandan oluşuyor. Projede 340 m² yeşil alan ve yeşil alan içerisinde 220 m² oturma alanı bulunacak. Ayrıca 990 m² de kaldırım düzenlemesi yapılacak. Projede yeşil alanlarda bölgesel iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar yer alacak. Doğal taşlar kullanılarak yeşil alanda doğal bir ortam sağlanacak.

SON DÜZENLEMELER YAPILIYOR

İlk iki etabı tamamlanarak hizmete sunulan meydan düzenleme projesinin içerisinde; restore edilerek kafeterya olarak hizmete sunulacak tarihi eserler,  yeşil alanlar, sosyal donatılar, çay bahçeleri ve kent mobilyaları yer alıyor. Trakya’nın en büyük meydanını oluşturduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Projenin 3’üncü ve son etabı kapsamında yıkımı gerçekleştirilen iki adanın yerine yapılacak çevre düzenlemesi ve park projelerinin ardından Trakya’nın en büyük meydanı kısa süre içerisinde Tekirdağlılar’ın hizmetine sunulacak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
772 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu