Yaşanan Sığınmacı Sorununu, BOP Eşbaşkanı Çözemez!
reklam
14 Kasım 2021
Yaşanan Sığınmacı Sorununu, BOP Eşbaşkanı Çözemez!

Yaşanan Sığınmacı Sorununu, BOP Eşbaşkanı Çözemez!

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, sığınmacı sorununu Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Kuzey Afrika Projesi Eş Başkanı olan Erdoğan ve hükümetlerinin çözmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.

İzmir’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Atalarımız, ‘Arsız güçlü olunca, haklıyı suçlu çıkarmaya çalışır.’ demiş. Ne yazık ki bu sözü bugünlerde sık sık tekrarlamak zorunda kalıyorum. Bu ülkede, ‘128 Milyar dolar nerede’ diye pankart asmak suç olmuştu. Şimdi de, ‘Sınır namustur’ diye pankart asmak suç oldu. Ama kafa koparan, kadınları köleleştiren, hukukumuza göre hala terörist olan Taliban’a yağcılık yapmak suç değil… Aylardır genç Afgan erkeklerinden oluşan taburlar, son derece düzenli, son derece organize bir şekilde, akın akın ülkemize geliyor. Milletimiz sesini yükseltene, Genel Başkan’ımız bu işgale sert tepki gösterene kadar, Erdoğan bu organize işgal girişiminde son derece sessizdi. Beyefendi şimdi yavaş yavaş, pabucun pahalı olduğunu anlamaya başladı.” dedi.

BEL KIRAN ÇARK

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Birkaç gün önce, ‘Finansı iyi yönettiğimiz için, mültecileri almaya devam edeceğiz.’ derken, dün bu sefer çıktı, ‘Türkiye’nin Avrupa’nın mülteci ambarı olmak gibi bir görevi, sorumluluğu, mecburiyeti yoktur.’ deyiverdi. Yani bel kıran çark, bu değildir de ne denir? Geçmiş olsun! Adama ‘Badelharabül Basra’ derler. Yani milyonlarca sığınmacı ülkemize geldikten sonra, Basra harap olduktan sonra… Bir de dün çıkmış, ‘Düzensiz göçmenlerin huzursuzluk yarattığının farkındayız.’ diyor. Akşam yemeğinden sonra günaydın… Siz bu insanların akın akın ülkemize gelmemesi için, gelenlerin huzursuzluk yaratmaması için ne yaptınız? Siz tüm meselelerde olduğu gibi sığınmacı meselesini de yönetemediniz. Tabi o zamanda huzursuzluk çıkar.” diye konuştu.

TÜRKİYE, MÜLTECİ AMBARI DEĞİLDİR!

Öztrak, “Türkiye, Erdoğan Hükümetleri’nin yanlış hesap ve politikaları sayesinde dünya üzerinde, en fazla sığınmacı ve göçmene ev sahipliği yapan ülke oldu. 2016’da; 6 milyar Avro karşılığında, Türkiye’yi Avrupa’nın göçmen ve mülteci gettosu yapmak için Avrupa Birliği’yle el sıkışan; bizim Genel Başkan’ımız değildi, CHP de değildi, sizdiniz siz Sayın Erdoğan! Şimdi bazı Alman Milletvekilleri ‘Parayı, biz verdik.’ diyerek, bu meselelerde sosyal medyadan ahkâm kesip, rahat rahat küstahlık yapabiliyor. Ama nedense hükümetin gıkı çıkmıyor! Çünkü parayı veren, gerçekten düdüğü çalıyor. Avrupa, Türkiye’yi bir mülteci ambarı gibi kullanıyor. Hükümetin yaptığı gibi sığınmacıları, mültecileri kontrolsüz şekilde almıyor. İlk önce ekonomisinin, sosyal dengelerinin kaç mülteciyi taşıyabileceğine karar veriyor. ‘Benim vatandaşlarımın güvenliği ve rahatlığı önceliklidir.’ diyor. Alacaklarına sıkı bir güvenlik kontrolü uyguluyor. Terör, uyuşturucu gibi güvenlik sorunu olanları hiç almıyor. Avrupa’ya uyum sağlayamayacakları da almıyor. Avrupa, meslek sahibi olanları, parası olanları, uyum sağlayacakları seçiyor, kalanları da bize yani Türkiye’ye bırakıyor.” dedi.

LAF, KARIN DOYURMUYOR

Öztrak, konuşmasında, “Avrupa bunları yaparken, Erdoğan son on yılda ne yaptı? Sınırlarımızı sonuna kadar açtı. Suriye’ye açık kapı politikası uyguladı. Gelenleri şehirlerimizesahipsiz bir şekilde gönderdi. Şehirlerimizde Suriyeli gettoları oluştu. Gelenler patronlar için ucuz işgücü, mafya ve çeteler için insan kaynağı, terör örgütleri için eleman deposu oldu. Erdoğan sığınmacılar ile bu ülkenin yurttaşlarını ucuz işçilikte ve yoksullukta eşitledi. Tüm bunların üzerini de ‘ümmet kardeşliği’, ‘Muhacir-Ensar’ laflarıyla örtmeye çalıştı. Ama günün sonunda, bu lafların milletin karın doyurmadığını gördü. Şimdi çıkmış, ‘Türkiye’ye sosyal uyum sağlayamayan Suriyelileri, kendi ülkelerindeki iyileşmeye paralel şekilde evlerine döndürmeye yardımcı olmak da sorumluluğumuzun bir gereğidir.’ diyor. Çarkın bu kadarına da pes!” diye konuştu.

BOP EŞ BAŞKANI BU İŞİ ÇÖZEMEZ

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde…” diyen Öztrak, “10 yıldır aklınız neredeydi? Bunu söylemek için, illaki Genel Başkan’ımızın, ‘Suriyelileri davulla zurnayla ülkelerine göndereceğiz, yolcu edeceğiz.’ demesi mi gerekiyordu. Bu meseleyi, Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Kuzey Afrika Projesi Eş Başkanı olan Erdoğan ve hükümetleri asla çözemez. Çünkü onlar bu meselede taraf, bu meselenin bir parçası… Sorunun parçası olanlar, çözümün parçası olamaz. Milletimiz müsterih olsun. Biz bu meseleyi Müdafaa-i Hukuk ruhuyla, Kuvvayı Milliye anlayışıyla, siyasetle, diplomasiyle, stratejiyle, devlet aklıyla en çok iki yıl içinde çözeceğiz. Ülkemizde 10 yıldır misafir ettiğimiz Suriyeli misafirlerimizi ülkelerine; davulla, zurnayla, güven içinde, sağ salim uğurlayacağız. Bu dayanılmaz yükü, artık milletimizin sırtından kaldıracağız.” dedi.

TALİBAN HALA TERÖR ÖRGÜTÜ

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “Taliban’ın Kabil’e hızla girmesiyle beraber, Erdoğan’ın Biden ile gizli saklı yürüttüğü, Kabil Havalimanı’na Mehmetçiğimizi nöbetçi yazdırma planı şimdilik suya düştü. Ama BOP Eş Başkanı Erdoğan, egemen güçlerin Afganistan’daki taşeronluğunu kapmak için çok kararlı görünüyor. Bizim hukukumuza göre Taliban, hala terörist bir örgüt. Son 20 yıldır, Taliban’a karşı kurulan koalisyonda yer alan, Taliban’ı terör örgütü ilan eden, Taliban liderlerinin mal varlığına el koymak için TBMM’den yasalar çıkaran Erdoğan’ın, şimdi teröristlerle el sıkışmak için gösterdiği heyecan neyin nesi? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Erdoğan; sokakta infaz yapan, kadınları köle eden Taliban ile temas kurabilmek için çırpınıyor. ‘Birbirimizi anlarız.’, ‘Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanımız yok.’, ‘Liderleriyle görüşebilirim.’ diyebiliyor. ‘Türkiye’nin Afganistan’daki askeri varlığı, yeni yönetimin uluslararası alanda elini güçlendirir.’ diyerek, Taliban’ı meşrulaştırmaya kalkıyor. Allah aşkına! Size Taliban’ı meşrulaştırma görevini kim verdi? Askerimiz Taliban’a destek için orada olacaksa, acaba kime karşı olacak?” diye konuştu.

BİR KERE DAHA UYARIYORUZ!

Öztrak, “Sizi bir kere daha uyarıyoruz: Yanlış yapıyorsunuz! Size düşen Afganistan’da taraf olmak değildir. Taliban şakşakçılığından fayda gelmez. Türkiye, tüm Afgan halkını kucaklamalıdır. Ancak o zaman sorunun çözümüne katkımız olur. Erdoğan hem milletimizin aklıyla alay ediyor hem de Taliban’ın gadrine ve zulmüne uğramış tüm Afganlar’ın kalbini kırıyor. 648 askerimiz hala Afganistan’da… TBMM, NATO görevi kapsamında, Mehmetçiğimizin Afganistan’a gitmesine izin vermişti. NATO’nun buradaki görevi, 01 Eylül’de resmen bitiyor. TBMM’nin hükümete verdiği izin de 01 Eylül’de fiilen sona eriyor. Taliban da ‘01 Eylül’e kadar askerlerinizi çekin!’ diyor. Artık daha fazla oyalanmayın. 648 askerimizi ülkemize sağ salim geri getirin. Aksi halde Mehmetçiğimizin burnu kanarsa, sorumlusu siz olacaksınız.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
891 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu