Trakya Pet Fest’in Lansman Toplantısı Yapıldı
reklam
14 Kasım 2021
Trakya Pet Fest’in Lansman Toplantısı Yapıldı

Trakya Pet Fest’in Lansman Toplantısı Yapıldı

Keşan Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilmesi planlanan Trakya Pet Fest’in lansmanı yapıldı. Seminer ile başlayacak olan festival, güzellik yarışması, barınak ve park açılışı, konserler ve yöresel ürünler pazarı ile devam edecek.

02-04 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Trakya Pet Fest’in lansmanı yapıldı. Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde düzenlenen lansman toplantısına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekter Yardımcısı Burak İşçimen, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (Ke-Hayko) Başkanı Sevinç Cebeci, Keşan Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Serkan Doğru, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ile sorumlu personel katıldı.

ANLAMLI BİR FESTİVALE İMZA ATACAĞIZ

Düzenlenen lansman toplantısında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Trakya’nın en büyük ve en kapsamlı hayvan barınağında, can dostlarımız için hazırladığımız bu güzel tesiste, çok özel ve bir o kadar da anlamlı bir festivale imza atacağız. 02, 03, 04 Ekim tarihlerinde sessiz dostlarımız ve hayvanseverlerimiz ile birlikte Trakya Pet Fest’i gerçekleştireceğiz. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Pet Fest’in ev sahipliğini; Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (Ke-Hayko) yapacak. Festivalimizin ilk günü olan 02 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Selim Sesler Konferans Salonu’muzda ‘Sokak Canları Farkındalık Semineri’ düzenleyeceğiz. Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ve Veteriner Hekim Tarık Akan’ın sunumunda gerçekleşecek bu önemli seminerin ardından yine aynı gün ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’nı hep birlikte takip edeceğiz. Ödüllü güzellik yarışmamız, yine hayvan barınağımızda en akıllı, en güzel ve en bakımlı olmak üzere 3 kategoride derecelendirilecek.” dedi.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜĞÜ AÇILACAK!

Festivalin 2’nci günü olan 03 Ekim 2021 Pazar gününün, Trakya Pet Fest’in en hareketli ve en eğlenceli günü olacağını ifade eden Helvacıoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı’mız Sayın Mustafa Şentop’un teşrifleriyle, 72 dönümlük bir alana kurulmuş olan, bu görmüş olduğunuz Trakya’nın en büyük hayvan barınağının açılışını gerçekleştireceğiz. Hemen ardından da Keşan’da ilk defa kurulacak olan evcil hayvan parkı ‘KEHAYKO Pati Park’ın açılışını yine Meclis Başkanı’mız Sayın Mustafa Şentop ile birlikte gerçekleştireceğiz. Geniş bir katılım beklediğimiz festivalimizde, çocuklarımıza özel etkinlikler, ödüllü yarışmalar, petshop stantları, canlı müzik, yöresel ürün tezgâhları ile birçok ikram ve hediye ile siz değerli vatandaşlarımızı ağırlayacağız. Festivalimizin son günü olan 04 Ekim Pazartesi günü ise, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Barınağımızın içinde bulunan, Pati Park’ta, öğrenci gruplarımız ile çeşitli etkinlikler, müzik grupları ile canlı şarkılar ve yine çeşitli ikram ve hediyeler ile 04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde festivalimizi sona erdireceğiz. İyi vakit geçirip eğleneceğiniz, çok özel deneyimler yaşayacağınız, renkli bir festivale ev sahipliği yapacağız. ‘Hayat, can dostlarımızla daha güzel!’ diyen tüm vatandaşlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi Trakya Pet Fest’e bekliyoruz.” diye konuştu.

BELEDİYEMİZE, TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Helvacıoğlu’nun ardından söz alan ve Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde yapılan çalışmaların oldukça yerinde olduğunu dile getiren Trakya Üniversitesi Genel Sekter Yardımcısı Burak İşçimen ise, “Öğrencilerimiz, sokak hayvanları konusunda son derece duyarlı davranıyorlar. Özellikle bakımları konusunda, nereden yardım alabilecekleri yönünde bize soruları oluyor. Bizler de ‘Nasıl destek verebiliriz?’ sorusunun cevabını düşündük.  Pet Fest’te biz de üniversite olarak, hayvan sevgisi mesajımızı vereceğiz. Burada öğrencilerimize, sürekliliği aşılayacağız. Buradan hayvan sahiplenilmesi oldukça, bizler çok daha fazla mutlu olacağız. Belediyemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Lansman toplantısında, Ke-Hayko Başkanı Sevinç Cebeci de söz aldı. Cebeci, “Sokak canlarımız için belediyemiz de bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Burası dostlarımızın sürekli barınabilecekleri bir yer değil. Burada dostlarımız sağlığa kavuşturulup kısırlaştırıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılacak. Tabi bakıma muhtaç olanlar, burada istirahat edecekler. Birlik içerisinde hareket ediyoruz. Amacımız; can dostlarımızı daha güzel bakılabilecek, daha temiz ve daha güzel alanlara kavuşturmaktı. Bunu da çok şükür elde ettik.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
741 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu