Cumhuriyet’in "Ulu Çınarı" CHP, Tam 98 Yaşında!
reklam
14 Kasım 2021
Cumhuriyet’in

Cumhuriyet’in "Ulu Çınarı" CHP, Tam 98 Yaşında!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 09 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” adıyla kurulan, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fıkrası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını alan Türk siyasal tarihinin ulu çınarı, 98’inci yaşını kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, partinin 98’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlik programı düzenledi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.

ŞİMDİ, TÜRKİYE’NİN TAM VAKTİ!

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş gerçekleştirdi. Ertaş, “Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, bugün bir kez daha minnetle anıyoruz. Temelleri yüz yıl önce savaş meydanlarında atılan partimiz, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kurumudur. Aradan geçen bir asırlık süre zarfında tüm engellemelere, haksızlıklara, saldırılara ve tehditlere karşı Türkiye’nin aydınlık yarınlarına inanan, hayatın her alanında ve en ön sıralarda rekabet edeceğine inanan tüm üye ve örgütlerimizle her gün güçlenerek, iktidar mücadelemize devam ediyoruz. Çünkü CHP’liler olarak bizim için Ulu Önder’imizin mirası sorumluluğumuz, ilkeleri de pusulamızdır. Bugün Türk Halkı olarak karşı karşıya kaldığımız yoksulluk, işsizlik, tefecilik ve israfa karşı ülkemizin hak ettiği yere bir an önce gelebilmesi için CHP olarak, dün olduğu gibi bugün de yeni kurumlar, yeni kurallar ve yeni kadrolar ile ülkemizin yönetimine talibiz. Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi; ‘31 Mart’ta güzel ülkemize baharı getirdik. Şimdi sıra baharımızı yaza çevirmekte.’ Şimdi, Türkiye’nin tam vakti! Ayrıca Anadolu’nun incisi güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

ÜYESİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Tören programının sonunda, basın mensuplarına hitaben kısa bir açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, “04 Eylül 1919 tarihinde Sivas’ta temelleri atılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde halkın büyük desteği ile Kurtuluş Savaşı’nı veren kadroların 09 Eylül 1923’te kurduğu partinin adıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi; kökleri olan, Cumhuriyet’in her adımında var olan, Türkiye’de bütün dönüşümlerde imzası olan, sadece bugünün değil dünün, aynı zamanda yarının partisidir. Cumhuriyet’in ilanının sonrasında yapılan reformlarda, çağdaş Türkiye’nin temelini atan Cumhuriyet Halk Partimiz; çok partili rejime geçişte, demokrasinin temel hak ve özgürlüklerinin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında, kökleri geniş ve derin olan bir partidir. Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren partinin adıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Ülkemizin zor günlerinde CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyor, bu bilinçle ulusumuzun ve ülkemizin hizmetinde ve partimizin üyesi olmaktan gurur duyuyoruz. 98 yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet’in, demokrasinin, aydınlık bir Türkiye’nin ve Atatürk’ün izinde hiç durmadan, usanmadan yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Törenin sonunda partililer, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bununla birlikte düzenlenen tören programının basın mensuplarına bildirilmemesi küçük çaplı bir krize neden olurken, durumun ilçe örgütü yönetimi içinde yaşanan görev değişikliğinden kaynaklandığı belirtildi.
Editör : Tuğberk Erdem
785 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu