Eş Zamanlı Etkinlikte; 90 Çevre Gönüllüsü, 555 Kilo Atık Topladı
reklam
14 Kasım 2021
Eş Zamanlı Etkinlikte; 90 Çevre Gönüllüsü, 555 Kilo Atık Topladı

Eş Zamanlı Etkinlikte; 90 Çevre Gönüllüsü, 555 Kilo Atık Topladı

18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, “Let’s Do It Türkiye” sivil hareketi ile iş birliği yapan Çorlu Belediyesi, farkındalık etkinliği düzenledi. Hürriyet Mahallesi Ağaçlandırma Alanı’nda yapılan temizlik etkinliğinde, toplam 555 kg çöp atık toplandı.

Çorlu Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık etkinliği düzenledi. Tüm dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve doğayı korumak amacıyla “Let’s Do It Türkiye” sivil hareketi iş birliği ile yapılan etkinliğe katılan 90 çevre gönüllüsü, kâğıttan metale pek çok atık topladı.

555 KİLO ATIK TOPLANDI

Hürriyet Mahallesi Ağaçlandırma Alanı’nda gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğine; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin ve Kemaleddin Avcı, “Let’s Do It Türkiye” Tekirdağ İl Temsilcileri, Çorlu Belediyesi çalışanları, Decathlon, Penti, Gülle Tekstil, Tekirdağ Çorlu Gençlik Merkezi ekipleri ve gönüllü vatandaşlar katıldı. 90 gönüllünün temizlik yaptığı araziden; 275 kg cam atık, 164 kg plastik atık, 100 kg kâğıt atık ve 15 kg metal atık olmak üzere toplam 555 kg çöp atık toplandı.

DÜNYAMIZI TEMİZ TUTMALIYIZ

180 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi olarak, ‘Let’s Do It Türkiye’ Tekirdağ İl Temsilciği ile 18 Eylül 2021 Cumartesi günü yani Dünya Temizlik Günü’nde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, 7’den 70’e Çorlu’yu seven ve temiz bir Çorlu için mücadele eden hemşehrilerimizle bir araya gelerek çevre temizliği yaptık. Yaşadığımız kentler başta olmak üzere dünyamızı temiz tutmalı, toplumsal olarak atık ve çevre bilinci oluşturmalıyız. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre için gerçekleştirdiğimiz bu önemli farkındalık etkinliğinde, Çorlu Belediye Başkanı olarak ben de yer aldığım için mutluyum. Yeşili korumaya ve gelecek nesillere temiz bir doğa emanet etmeye gönüllüyüm.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
977 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu