Avrupa Hareketlilik Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Sona Erdi
reklam
14 Kasım 2021
Avrupa Hareketlilik Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Sona Erdi

Avrupa Hareketlilik Haftası, Düzenlenen Etkinliklerle Sona Erdi

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl da yapılan farkındalık etkinlikleriyle kutlandı. Hareketlilik Haftası’nın 2021 teması, “Sürdürülebilir Hareketlilik ile Güvenli ve Sağlıklı Ol” olarak belirlendi.

16-22 Eylül tarihleri arasında, tüm Avrupa’da eş zamanlı olarak Çorlu’da da kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası”, Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ile sona erdi. 19 Eylül Pazar günü saat 11.00’da Atatürk Meydanı’nda toplanan bisikletseverler, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un öncülüğünde kent geneli bisiklet turuna başladı. Bisikletçiler; Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Evi’ne ulaşıp, oradan da sırasıyla Önerler ile Türkgücü Mahalleleri’ni bisikletleriyle turladılar. Kent turu, Cumhuriyet Parkı’ndaki varış noktasında son buldu.

TRAKYA ZUMBA TEAM COŞTURDU

Saatler 18.30’u gösterdiğinde, yine Cumhuriyet Parkı’nda, Çorlu Belediye Bandosu’nun konseri ile Çorlulu vatandaşlar açık havada müziğin keyfini doyasıya yaşadı. Ardından saat 19.00’da, Trakya Zumba Team ile zumba etkinliği gerçekleştirildi. Sahnedeki zumba eğitmenlerinin koreografilerini izleyerek dans eden vatandaşlar, eğlenceli dakikalar geçirdi. 19.30’da ise Çorlu Belediye Futbol Kulübü (ÇBFK) tarafından gösteri maçı, penaltı şovu ve ayak tenisi sergilendi. Etkinliklere katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, penaltı şovu esnasında çocuklarla maç yapmayı da ihmal etmedi.

BİSİKLET TAMİR İSTASYONU KURULDU

20 Eylül Pazartesi günü 15.00 ile 21.00 saatleri arasında, Bisiklet Eğitimi ve Ücretsiz Bisiklet Tamir İstasyonu kuruldu. Bisiklet kullanan vatandaşlar, istasyona gelerek bisikletlerini ücretsiz olarak tamir ettirdiler ve bisiklet kullanımına yönelik eğitimler aldılar. Saatler 19.00’ı gösterdiğinde Cumhuriyet Parkı’nda Voleybol Altyapı Maçı, 19.30’da ise ÇBFK Basketbol Altyapı Gösteri Maçı oynandı. Maçlar sonrası takımlara, ödülleri takdim edildi.

SARIKURT, BOCCİA MAÇINDA YER ALDI

21 Eylül Salı günü yine 15.00-21.00 saatleri arasında Bisiklet Eğitimi ve Ücretsiz Bisiklet Tamir İstasyonu vatandaşların hizmetinde oldu. Bisiklet kullanan vatandaşlar hem bisikletin nasıl kullanılması gerektiğine dair eğitimler aldılar hem de bisikletlerini ücretsiz olarak tamir ettirdiler. Hareketlilik Haftası 3’üncü gün etkinlikleri 19.00’da Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen Boccia Gösteri Maçı ve Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen ÇBSK Yüzme Yarışları ile devam etti. Engelli vatandaşların Boccia Gösteri Maçı’na katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ardından yüzme yarışlarına katılarak çocukların coşkusuna ortak oldu.

SON GÜN ETKİNLİKLERİ, İPTAL EDİLDİ

Hareketlilik Haftasının son gününde (22 Eylül 2021) 19.00’da Otomobilsiz Gün Yürüyüşü (Car Free Day) ve ardından da 19.30’da ÇBSK Voleybol A Takım Gösteri Maçı, 20.00’da ÇBSK Tenis Gösteri Maçı ve 20.30’da da ÇBSK Basketbol A Takım Gösteri Maçı oynanacaktı. Fakat olumsuz hava şartları uyarısı sebebiyle, son gün etkinlikleri iptal edildi. Üç gün boyunca 7’den 70’e tüm Çorlu halkının severek katıldığı Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, vatandaşların büyük beğenisini topladı.
Editör : Tuğberk Erdem
821 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu