19 Eylül, Tüm Gazilerin Şeref ve Onur Yıl Dönümüdür
reklam
14 Kasım 2021
19 Eylül, Tüm Gazilerin Şeref ve Onur Yıl Dönümüdür

19 Eylül, Tüm Gazilerin Şeref ve Onur Yıl Dönümüdür

19 Eylül 1921’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 100’üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı, sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı’mız okundu. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra, siyasi partilerin başkanları, STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GAZİLERİN ŞEREF GÜNÜDÜR

Cumhuriyet’imizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” unvanının verildiği tarihin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Çorlu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı yaptı. Kayacı, “Bedeli can ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında canlarını adayanların, şeref ve gururla anıldığı gündür Gaziler Günü! 19 Eylül; Kore’de ve Kıbrıs’ta savaşan, terör örgütlerine karşı mücadele eden asker, polis ve 15 Temmuz’da hainlere karşı vücutlarını siper eden gazilerin şeref günüdür. Üzerinde yaşadığımız bu toprakların vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehit ve gazilerimizin eseridir. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile, hemen hemen yok gibidir. Kan dökülen bu topraklar, geçmişte olduğu gibi gelecekte de korunacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık diliyorum.” dedi.

MADDİ ÖLÇÜSÜ OLMAYAN UNVAN

Düzenlenen törenin sonunda basın mensuplarına hitaben açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Bundan tam 3 yıl önce Çorlu’ya atandığımda katıldığım ilk etkinlik, Gaziler Günü’ydü. 19 Eylül 1921 tarihinde, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanı verilmiştir. Gazilik; dünyada maddi değeri olmayan, ama maddi olarak ölçülemeyecek bir unvandır. Türkiye’deki tüm gazilerimizin gününü kutluyorum.” diye konuştu.

SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın ardından açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, “19 Eylül 1921’de, Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanı veriliyor. Aslında O’nun temsiliyetinde, tüm şehit ve gazilerimizi hatırladığımız önemli bir gün. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm şehit ve gazililerimizi, saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.

GAZİLER DERNEĞİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

Gün içinde düzenlenen programların ardından, başta Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Yönetimi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Çorlu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı ve gazilerimizi ayrı ayrı ziyaret ettiler.
Editör : Tuğberk Erdem
852 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu