Ergeneli Genç Öğrenciler, TEKNOFEST İle Buluştu
reklam
14 Kasım 2021
Ergeneli Genç Öğrenciler, TEKNOFEST İle Buluştu

Ergeneli Genç Öğrenciler, TEKNOFEST İle Buluştu

Eğitim hayatlarına Ergene’de devam eden genç öğrenciler, ilçede hizmet veren kurumların işbirliğiyle düzenlenen gezi programı sayesinde TEKNOFEST’i gezme imkânı buldular.

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediye Başkanlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Ergene Şubesi işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında, eğitim hayatlarına Ergene’de devam eden genç öğrenciler için TEKNOFEST Gezi Programı düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde Sağlık Mahallesi’ne aileleri ile gelen öğrenciler tur otobüsüne bindirilerek, görevli öğretmenlerin refakatinde İstanbul’a doğru hareket ettiler. Öğrenciler, ilk defa böyle büyük bir fuara katılacak olmalarından dolayı çok heyecanlı olduklarını belirttiler. Öğrenciler; Türkiye Teknoloji Tema Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 72 paydaşın destekleriyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne hayran kaldılar. 45 bin takımdan oluşan ve 250 bin yarışmacının yarıştığı festivalde kurulan stantları tek tek inceleyen öğrenciler, ilk kez geldikleri bu büyük festivalde sergilenen ürünleri ilgiyle izlediler. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliğinde Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi gösteri uçuşunu da izleyen öğrenciler, bu güzel gezi turu için katkı sunan tüm kurumların yetkililerine ayrı ayrı teşekkürlerini ilettiler. Öğrenciler, her yıl düzenlenmesi planlanan bu büyük festivale, önümüzdeki yıl kendilerinin de yarışmacı olarak katılmak istediklerini dile getirdiler.

Düzenlenen gezi programının asıl amacının milli teknolojilerin geliştirilmesi için gençlerin ufkunu açmak ve teorik eğitimleri yerinde incelemelerini sağlamak olduğunu söyleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediye Başkanlığı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Ergene Şubesi işbirliğiyle düzenlenen TEKNOFEST Gezisi’nin, çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Genç öğrencilerimiz bu festivalde bilişim, teknoloji ve bilim alanında çok farklı projeler gördüler. Önümüzdeki yıl daha büyük kapsamlı bir tur programı düzenleyerek, Ergene ilçemizden daha fazla öğrencimizi bu festivale götürmek istiyoruz.” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST organizasyonunun ardından öğrenciler, İstanbul Akvaryumu’nu gezme fırsatını da buldular. Birbirinden farklı balık türlerini görme şansı elde ettikleri eğlenceli akvaryum turunun ardından öğrenciler, akşam saatlerinde Ergene’ye geri döndüler.
Editör : Tuğberk Erdem
1080 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu