Seçimi Kazanandan Çok, Yapılan İtiraz Konuşuldu!
reklam
14 Kasım 2021
Seçimi Kazanandan Çok, Yapılan İtiraz Konuşuldu!

Seçimi Kazanandan Çok, Yapılan İtiraz Konuşuldu!

Büyük çekişmeye sahne olması beklenen Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı. Sayım sonrası ortaya çıkan aşırı oy farkı herkesi şaşırtırken, Divan Heyeti’nin usul hatası yapıp yapmadığı konusu genel kurula damga vurdu.

Hakkında günlerce konuşulan ve adeta siyasi gövde gösterisi haline dönüşen Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, 18 Eylül 2021 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, iki liste yarıştı.

BU KALABALIĞI, HER ZAMAN BEKLİYORUZ!

Oy kullanma işlemi öncesinde kısa bir konuşma yapan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kent konseyleri; kentlerde önemli aktörleri bir araya getiren, kenti düşlenenlerin kentle ilgili düşüncelerini ifade edecekleri bir platform olarak hayat buluyor. Aslında siyaset; hayatta, ülkelerde, şehirlerde problemi çözmenin en güvenli yollarından bir tanesi… Hepimiz farkındayız, ama ne yazık ki dönem dönem siyaset, problemin bizahi kendisi haline geliyor. Dolayısıyla kent konseyleri; hangi siyasi görüşte olursak olalım bir araya gelip üzüntülerimizi, memnuniyetlerimizi, yapabileceklerimizi tartışabileceğimiz en güzel ortamlardan bir tanesi. Bugün oldukça kalabalığız, vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bu kalabalığı, bütün toplantılarımızda beklediğimizi vurgulamak istiyorum.” dedi.

ATIF MUTLU, “OLAY ADAY” OLDU!

Divan Heyeti’nin ‘başkan adaylarının, Divan Heyeti’ne başvuru yapması’ yönündeki anons, beklenmeyen olayların gelişmesine neden oldu. Kent konseyi üyesi Atıf Mutlu’nun son dakikada yaptığı başkan adaylığı açıklaması, salonda bulunanlarda adeta şok etkisi yarattı. Ardından başkan adayı olan Hülya Perin, Umut Güngör ve Atıf Mutlu sırayla kürsüye çıkarak, kendilerini ve gerçekleştirmeyi planladıkları projelerini tanıttılar. Akabinde Divan Heyeti başkan adaylarının seçime girecekleri listeleri isteyince, salon büsbütün karıştı. Yapılacak olan seçimde ‘sadece kent konseyi başkanının belirleneceğini’ ifade eden Atıf Mutlu, ‘Divan Heyeti’ne liste sunulmasının, usul yönünden şart olmadığını’ belirtti. Salondan yükselen itirazlar üzerine, kısa süreli bir kaos ortamı yaşandı. Olaya müdahil olan Heyet Başkanı Aygün Recep Ömürveren, liste sunmayan Çorlu Kent Konseyi Başkan Adayı Atıf Mutlu’yu seçim dışı bıraktı. Mutlu’nun ‘usul yönünden hata yapıldığı’ yönündeki ısrarlı itirazları kabul görmeyince, seçime iki adayla gidilmesi kararı alındı. Seçimin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Mutlu, gerçekleştirilen seçimin iptal edilmesi için yargıya başvuru yapacağını açıkladı. Bundan sonraki süreçte neler yaşanacağı merakla beklenirken, kamuoyu ‘usul hatası’ yapılıp yapılmadığı konusunda ikiye ayrıldı.

OY FARKI, HERKESİ ŞAŞIRTTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin adayı olarak lanse edilen Başkan Adayı Hülya Perin’in kırmızı listeyle, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin adayı olarak lanse edilen Başkan Adayı Umut Güngör’ün ise beyaz listeyle yarıştığı seçimin kazananı, Hülya Perin oldu. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, geçerli sayılan oyların 76’sını (yüzde 69,72) alan Hülya Perin, Çorlu Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Diğer Başkan Adayı Umut Güngör ise 33 (yüzde 30,28) oyda kalarak, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Hazirun cetveline kayıtlı 130 delegeden 112’sinin oy kullandığı seçimde katılım oranı yüzde 86,15 olarak gerçekleşirken, bugüne kadar gerçekleştirilen seçimler arasındaki en yüksek katılım oranı sağlandı. Elde edilen bu sonuçların ardından Hülya Perin, Çorlu Kent Konseyi’nin ilk kadın Başkanı olarak tarihe geçti.

KAZANAN, ÇORLU OLDU!

Sonuçların açıklanmasının ardından basın mensuplarına hitaben bir konuşma yapan Başkan Adayı Umut Güngör, “Bütçesi olmayan, parası olmayan, arabası dahi olmayan Çorlu Kent Konseyi Seçimleri’ne, haziruna kayıtlı 112 delege gelerek oy kullandı. Saat 14.00’te başlayan oy kullanma işlemi, saat 16.30’a kadar devam etti. Demek ki Çorlu Kent Konseyi Başkanlık Makamı, çok boş bir makam değilmiş! Parası olmasa da, arabası olmasa da kent konseyi bir şeyler yapıyormuş. Ki Türkiye’nin birçok ilinde -Eskişehir’de, Bursa’da- çok daha aktif bir şekilde, çok daha iyi işler yapan kent konseyleri vardı. Tövbe hâşâ bu demek değildir ki bizim kent konseyimiz bir şey yapmadı. Ben, daha önceki kent konseyi başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar çıtayı çıkarmışlardı. Bu bir bayrak yarışı… Ben hep şunu söyledim, ‘Bir kişi kazanacak gibi görülse de, kazanan Çorlu olacak.’ demiştim. Sonuçta, Çorlu kazanmıştır. Ben şunu görüyorum, bundan sonra kent konseyi seçimleri de popülariteyi yakalamıştır. Bu enerjiyi yakalamıştır. Kent konseyi sorgulanacaktır, görüşülecektir, takip edilecektir. Çünkü gerçekten ve gerçekten, birçok ihtiyaç bulunmakta! Bu noktada inanıyorum ki Çorlu’muz ve Çorlulu vatandaşlarımız daha rahat bir standart yaşayacaklardır. Ben; oy veren vermeyen tüm bürokratlara, STK başkanlarına, oda başkanlarına, muhtarlara ayrı ayrı teşekkürlerimi ediyorum. Hayırlara vesile olsun diliyorum. Sayın Hülya Perin Başkanı’mı da tebrik ediyorum. Yolu açık olsun…” dedi.

BU OY FARKINI BEKLİYORDUM

Seçimin kazanan tarafı olan Hülya Perin ise yaptığı açıklamada, “Seçimlere katılan, destek ve oy veren herkese teşekkür ediyorum. Çorlu’ya yakışan bir seçim oldu. Bundan sonra ekibimiz ile birlikte, Çorlu için çalışacağız. Seçimlere katılarak rakibim olan arkadaşım Umut Güngör’e de teşekkür ediyorum. Siyasi bir dayatma ve yönlendirme istemiyoruz. Biz; Çorlu adına, güzel şeyler yapacağız. Bu farkın oluşmasını bekliyordum, hatta eşime de söylemiştim. Seçimi 41 oy farkla alacağımı bir kâğıda yazarak eşime vermiştim. Hesapta olmayan 2 arkadaş da fazladan desteklediği için çok mutluyum.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
944 Okunma
Seçimi Kazanandan Çok, Yapılan İtiraz Konuşuldu!
Seçimi Kazanandan Çok, Yapılan İtiraz Konuşuldu!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu