Büyükşehir'den, Çevre Temizliğine Teknolojik Yatırım
reklam
15 Kasım 2021
Büyükşehir'den, Çevre Temizliğine Teknolojik Yatırım

Büyükşehir'den, Çevre Temizliğine Teknolojik Yatırım

Çevreye duyarlı, yaşanabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ için insan odaklı hizmet anlayışından ödün vermeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliğinde kullanılmak üzere 5 adet elektrikli çöp toplama makinesini bünyesine kattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek elektrikli çöp toplama araçlarını inceleyen ve teknik personelden araçların çalışma sistemi ve işleyişi ile ilgili bilgi alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, çevre temizliğine büyük önem veriyoruz. Çevreye duyarlı hizmet anlayışı ile 11 ilçemizde gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmalarımızda kullanmak üzere 5 adet elektrikli çöp toplama makinesini bünyemize katarak, araç filomuzu genişlettik. Çevre dostu Tekirdağ’ımızda, vatandaşlarımızın huzurla dolaşacağı temiz cadde ve meydanlara sahip olmaları için, çevre temizliği çalışmalarında gücümüze güç kattık. Yeni alınan araçlarımızın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yeni alınan temizlik makineleri elektrik enerjisiyle çalıştığı için, sıfır emisyon çevre dostu araç olma özelliğini taşıyor. 240 litre çöp toplama haznesine sahip olan araçlar, sessiz çalışıyor ve toz toplama filtre sistemi sayesinde toz üretmiyor. Ayrıca ergonomik yapısı ile büyük araçların çalışması mümkün olmayan alanlarda (dar alanlar, kaldırımlar vb.) sigara izmariti, çekirdek kabuğu vb. çöplerin vakum yöntemiyle toplanmasını sağlıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı; 294 personel, öz mal ve kiralık olmak üzere toplam 86 araç ve iş makinesi ile 11 ilçede, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan 21 bulvar, 198 cadde, 15 meydan, 19 sokak ve 7 sanayi sitesinde toplam 354 bin 700 metre yolun temizlik faaliyetlerini büyük bir titizlikle sürdürüyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1020 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu