Çanakçı Köy'deki Misafirhane, Törenle Hizmete Açıldı
reklam
15 Kasım 2021
Çanakçı Köy'deki Misafirhane, Törenle Hizmete Açıldı

Çanakçı Köy'deki Misafirhane, Törenle Hizmete Açıldı

Kırsal mahallelerdeki yatırım, proje ve hizmetlerini birer birer hayata geçirmeye devam eden Süleymanpaşa Belediyesi, Çanakçı Mahallesi’nde sıfırdan inşa ettiği Köy Misafirhanesi’nin açılışı dolayısıyla tören düzenledi.

Süleymanpaşa Belediyesi, Çanakçı Mahallesi’nde sıfırdan inşa ettiği Köy Misafirhanesi’nin açılışı dolayısıyla tören düzenledi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, 22’nci Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre Güngör, Tekirdağ Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Süleymanpaşa Meclis Üyesi Ali Rıza Eti, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Çanakçı Muhtarı Şevki Ürkmez, belediye meclis üyeleri, merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI MUHTAR YAPTI

Açılış töreni, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklâl Marşı’mız ile başladı. Akabinde Çanakçı Mahalle Muhtarı Şevki Ürkmez, kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Protokol mensuplarını selamlayan Ürkmez, mahallelerine yaptıkları yatırım dolayısıyla Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür etti.

KAMU BİNALARI YENİLENDİ

Çanakçı Mahalle Muhtarı Şevki Ürkmez’in ardından kürsüye, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel davet edildi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ve kırsal mahallelerin neredeyse tamamındaki muhtarlık binaları, imamevleri, köy kahvehaneleri gibi kamusal alanların ve binaların tadilattan geçirildiğini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bazı kırsal mahallelerde ise kullanılamayacak durumda bulunan kamu binalarının sıfırdan yapıldığını kaydetti. Yüksel, “Kendi köyüm olan Çanakçı Mahallesi’nde inşa ettiğimiz misafirhane, sıfırdan yaptığımız dört binadan sonuncusuydu. Şu anda bu binamızı da hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz burada, sadece kaba inşaatı ihale ettik. Binanın çevre düzenlemesi ve diğer tüm işçiliği, belediye kadrolarımız tarafından gerçekleştirildi. Burada, çok fazla emek var. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çanakçı Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

VALİ YILDIRIM’DAN TEŞEKKÜR

Açılış töreninin son konuşmasını, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel’in ardından kürsüye gelen ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin artık mazide kalmış bir geleneği, köy misafirhanelerini yaşattığını ifade eden Vali Yıldırım, Türk misafirperverlik kültürünü gelecek nesillere taşıyan bu hizmetinden dolayı Başkan Yüksel ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ve misafirhanenin gezilmesi ile açılış töreni sona erdi. Açılış töreninde katılımcılara, sucuk ekmek ikramı yapıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1159 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu