Mustafa Keskin, Yerel Yönetimleri Yaylım Ateşine Tuttu
reklam
15 Kasım 2021
Mustafa Keskin, Yerel Yönetimleri Yaylım Ateşine Tuttu

Mustafa Keskin, Yerel Yönetimleri Yaylım Ateşine Tuttu

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında geride bıraktıkları bir yılı değerlendiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’ni becerisizlikle suçladı.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, göreve gelmelerinin üzerinden geçen bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaları kapsayan bir basın toplantısı düzenledi. Parti binasında yapılan toplantıda hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Çorlu Belediyesi’ni adeta yaylım ateşine tutan Keskin, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş’a da cevap vermeyi ihmal etmedi. Kullanılmayan kamu binalarından uyuşturucu sorununa, Çorlu Kent Konseyi Seçimleri’nden Millet Bahçesi’ne kadar birçok konuda konuşan Keskin, hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Çorlu Belediyesi’ni becerisizlikle suçladı.

GEÇEN BİR YILDA NELER YAPTIK?

Hazırlanan slayt gösterisinin sunumunun ardından açıklamalarda bulunan Keskin, “Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın göreve gelişinin 1’inci yıl dönümü münasebetiyle, bugün burada beraberiz. Bugüne kadar vatandaşlarımıza ve esnafımıza yaklaşık 100 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye hediye ettik. Sokak hayvanları için yaptığımız programdan, gençlik kollarımızın çevre duyarlılığı için yaptığı programa kadar; birebir üye çalışmaları, esnaf ziyaretleri, üye aramaları, günlük doğum yapan ailelerimiz ile vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettirdik ve hissettirmeye devam ediyoruz. Tüm kamu kurum, kuruluş ve dernekler ile dirsek temasımızı sağladık ve daha yoğun işbirliği içinde çalışarak ‘Çorlu’muza, nasıl daha verimli olabiliriz?’ sorusunun cevabını bulma çabası içerisine girdik. Şükürler olsun ki tüm kesimler ile iletişimimiz sağlam bir vaziyettedir. Halkımız ile daha samimi bir ortam sağlamak için ve ulaşılabilirliği arttırmak adına, her hafta Perşembe günleri parti binamızda halk günleri düzenliyoruz. Halkımızın dertleri ile dertleniyor, fikir düşünce ve önerilerini not alıp yapmamız gerekenleri ona göre planlıyoruz.” dedi.

KEŞKE ERTAŞ, BUNLARA DA DEĞİNSEYDİ

Bir yıllık faaliyet raporunun sunumunun ardından uslubunu sertleştiren Keskin, “Değerli Basın Mensuplarımız… Geçtiğimiz hafta içi Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Sayın Özgür Ertaş bir basın açıklaması yaptı. Kendisini, büyük bir şaşkınlık içerisinde izledim. Sayın Başkan, keşke Çorlu’muzun tüm sorunlarına değinseydi. ‘Okul yok!’ dediği Hatip Mahallesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 sene önce açmış olduğu lisemizden bahsetseydi. Keşke Hatip Mahallemizde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bir türlü bitiremediği ve çürümeye terk ettiği Kapalı Spor Salonu’ndan bahsetseydi. Yıllardır sözü verilip Hıdırağa Mahallemizde yapılmayan, sonra da başlatılıp bir türlü bitirilemeyen Çorlu Otogarı’mızdan bahsetseydi. Keşke şehir içi otobüslerine bakım yapılamadığı için kazaya sebep olduğundan, o yüzden de garaja çekildiklerinden, yerlerine yenilerini alamayıp Çorlu halkının şehir içi seyahatlerini işkenceye çevirdiklerinden bahsetseydi. Keşke TESKİ’nin iş bilmezlikleri yüzünden, Çorlu halkının günlerce susuz kaldığından bahsetseydi. Keşke TESKİ’nin yaptığı yanlışlardan dolayı, milyonlarca lira zarar etmesinden bahsetseydi. Keşke Belediye Başkanı’nın bile ‘Utanıyorum!’ dediği konuların, ne olduğunu açıklasaydı. Keşke Çorlu Belediyesi’nin, Balmumu Müzesi’nde uğradığı zarardan bahsetseydi. Keşke Çorlu Belediyesi’nin vatandaştan istediği, asfalt paralarından bahsetseydi. Keşke Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullandığımızdan bahsetseydi.” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ KASIM’DA AÇILACAK

Çorlu’da aylardır yapımı devam eden Millet Bahçesi ile ilgili açıklamada da bulunan Keskin, Millet Bahçesi’nin Kasım Ayı sonunda hizmete gireceğini belirtti. Keskin, “Millet Bahçesi’nin açılışı gecikti. Kasım Ayı sonu gibi açılışı yapılacak. Şu anda Millet Bahçesi’ne, çim yerleştirilmesi yapılıyor. TESKİ, Millet Bahçesi’nin suyunu bir türlü bağlayamadı. Halen tankerlerle Millet Bahçesi’ne su taşınıyor.” dedi.

ESKİ ASKERLİK ŞUBESİ, YEDAM’A TAHSİS EDİLDİ

Çorlu’nun kullanılmayan kamu binalarıyla ilgili de konuşan Keskin, eski Askerlik Şubesi’nin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) olacağını kaydetti. Eski Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu tarihi binanın da üniversite ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliği ile Meslek Edindirme Eğitim Merkezi olacağını ifade etti. Uyuşturucuyla mücadele konusunda da konuşan Keskin, “Polis sayımızı artırdık. Uyuşturucuyla ilgili mücadelemiz, kararlılıkla devam ediyor.” diye konuştu.

54 BİN ÖĞRENCİNİN 22 BİNİ, İKİLİ EĞİTİMDE

Geçtiğimiz günlerde CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, ilçedeki okulların durumuyla ilgili açıklama yapmış ve ikili eğitimin sıkıntılarından söz etmişti. Konuyu ayrı bir boyuta taşıyan Keskin, “İkili eğitim açısından ilçemizde, öyle ifade edildiği gibi 35 bin öğrenci yok! İkili eğitimde anaokulları, tüm ülke genelinde ikili eğitimle çalışıyor. İlkokullarımızda; 14 ilkokulumuz tam gün, 12 ilkokulumuz ise ikili eğitim yapıyor. Ortaokullarımızda; 6 ortaokulumuz tam gün, 11 ortaokulumuz ise ikili eğitimde. Liselerimizde; 16 lisemiz tam gün, 3 lisemiz de ikili eğitim yapıyor. Yani toplamda; 36 okulumuz tam gün, 32 okulumuz ise ikili eğitim yapıyor. Şu anda, toplam 54 bin öğrencimiz var. Takriben 22 bin öğrencimiz, yani toplam öğrenci sayımızın yüzde 40’ı ikili eğitimde. Okulların hijyen malzemeleri, yeteri kadar mevcut. 9 adet okulumuz yıkıldı. 6 okulumuzda güçlendirme çalışmaları yapıldı. 25 okulumuzdaki güçlendirme çalışmaları ise önümüzdeki yıllarda yapılacak.” dedi.

ADIM ATTIK, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

Çorlu Kent Konseyi Seçimleri’yle ilgili de konuşan Keskin, “Çorlu Kent Konseyi Seçimleri’ne gelecek olursak; öncelikle belirtmek isterim ki Kent Konseyi Seçimleri, siyasi anlamda bir seçim değildir. Önceki dönemlerde Çorlu Kent Konseyi Seçimleri, takriben 40 kişiyle gerçekleştirilen bir seçimden ibaretti. Tabiri caizse kendileri çalıp, kendileri oynuyorlardı. Zaten bu anlamda bir mücadele içerisine girdiğin zaman, 40-0 önde başlıyorlar. Şimdi Çorlu’da bu kadar sivil toplum kuruluşu varken, Hür Masonlar Derneği bile seçimde oy kullanırken; bir İlim Yayma Cemiyeti, bir İHH Derneği, bir Ülkü Ocakları yoksa oturup düşünmek lazım. Neden sadece 3 veya 4 tane hemşeri derneği var? Diğer hemşeri dernekleri neden yok? Bütün sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin bu çatı altında olması gerekmiyor mu? Bu gibi yerlere hep kendine yakın isimleri koyarsanız olmaz! Artık bir rekabet ortamı oluştu. Alınan oy anlamında da bana göre çok kıymetli. Kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimleri’nde, hiçbir şekilde müdahil olmadım. Kent Konseyi Seçimlerinde bir tedirginlik yaratıldı, endişe vardı. Sonuçta, endişe duyulacak bir şey olmadığı ortaya çıktı. Her anlamda demokrasi şöleni yaşandı. Genelde 40 kişiyle yapılan seçimlere, son seçimlerde yaklaşık 100 kişi geldi. Bir adım attık, peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
959 Okunma
Mustafa Keskin, Yerel Yönetimleri Yaylım Ateşine Tuttu
Mustafa Keskin, Yerel Yönetimleri Yaylım Ateşine Tuttu
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu