Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara’da Tohum Dağıtımı Yaptı
reklam
15 Kasım 2021
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara’da Tohum Dağıtımı Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara’da Tohum Dağıtımı Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2015 yılından bu yana uygulanmakta olan “Baklagil Yem Bitkisi Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi” kapsamında, Malkara Eski Otogarı’nda yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, tarıma ve hayvancılığa destek olmak amacıyla, Malkara İlçesi’ndeki üreticiye yem bitkisi tohumu dağıttı. Malkara Eski Otogarı’nda gerçekleştirilen Yem Bitkisi Dağıtım Töreni’ne; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Birlik Başkanı Ramazan Demirkıran, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı. Törende birer konuşma yapan Tekirdağ Birlik Başkanı Ramazan Demirkıran ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar ve destekler nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

Törende konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, son 3 yılda Tekirdağ’ın 11 ilçesinde, 3 milyar 19 milyon değerinde yatırım yaptık. Bu da tarım ve hayvancılık alanında Türkiye ortalamasının çok üstünde yatırım yaptığımızı gösteriyor. Bu yatırımlarımız artarak devam edecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Malkara, tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin en gözde yerlerinden bir tanesidir. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında çok önemli projeleri hayata geçirdik. Bunlardan ‘Mera İyileştirme Projesi’, ‘Yem Bitkisi Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi’, ‘Bağcılığı Geliştirme Projesi’ ile ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi’nin maliyeti, toplam 7 milyon 581 bin 919 TL’dir. Bu projelerin üreticilerimize dönüşü 187 milyon TL oldu. Üreticimizi desteklemek, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla proje üretmeye devam edeceğiz. Bu yem bitkisi tohum dağıtımın, ilçemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

455 ÜRETİCİYE 44 TON TOHUM

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından sürdürülen “Baklagil Yem Bitkisi Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi” kapsamında bu yıl 455 üreticiye 44 bin 100 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştiriliyor. Böylece bugüne kadar, 2 bin 988 üreticiye toplam 289 bin 863 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılmış olacak. 28 bin 986 dekar alana ekilen bu bitkilerden ortalama dekar başına 797 kilogram olmak üzere toplamda 23 bin 101 ton kaliteli kaba yem elde edileceği tahmin ediliyor.
Editör : Tuğberk Erdem
822 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu