ÇEGİD, İlk Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi
reklam
15 Kasım 2021
ÇEGİD, İlk Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

ÇEGİD, İlk Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

Çorlu esnafının yaşadığı sorunlara daha pratik, daha girişimci ve daha kalıcı çözümler üretilebilmesi amacıyla farklı bir görev ve yaklaşım bilinciyle kurulan Çorlu Esnaf ve Girişim Derneği (ÇEGİD), ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

28 Mayıs 2021 tarihinde kurulan ve 15 Haziran 2021 tarihinde kuruluş iznini alan Çorlu Esnaf Girişim Derneği (ÇEGİD), ilk seçimli olağan genel kurul toplantısını yaptı. 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 14.00’da, Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin ve dernek üyeleri katıldı. Tek liste ile gidilen seçimli genel kurulda, Atilla Demir başkanlığında oluşturulan liste oy birliği ile kabul edildi. 3 yıl süreyle görev yapacak yönetim kurulu üyeleri arasındaki görev dağılımının ise önümüzdeki hafta yapılması planlanan toplantı ile netleşeceği belirtildi.

SİYASET ÜSTÜ BİR YAPIMIZ VAR!

ÇEGİD Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, Divan Kurulu’nun oluşturulması ile başladı. Verilen öneri üzerine Divan Kurulu Başkanlığı görevine Erol İlhan, Kâtip Üyeliği görevlerine ise Mürsel Ateş ve Birol Baş seçildiler. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından toplantının açılış konuşmasını, ÇEGİD Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Adayı Atilla Demir yaptı. Demir, yaptığı konuşmada, “Resmi olarak bundan 5 ay önce kurulan ve gelişim sürecinin başlangıcından bugüne kadar emek verdiğimiz derneğimizin, ilk genel kurulunu yapmaktan dolayı mutluyuz. Dilerseniz kısaca, bu dernek hangi amaçla kuruldu ondan bahsedeyim. Genel anlamda bu dernek; Çorlu’nun sadece bir bölgesinde değil, tüm Çorlu’ya yayılmış her sokak ve caddeden esnaf arkadaşlarımızın sorunlarına daha pratik, daha girişimci ve daha hızlı çözümler üretebilmek, bununla beraber resmi kurumlarla işbirliği yaparak, onlara destek sağlayarak Çorlu esnafının ve dolayısıyla Çorlu’nun hak ettiği ekonomik güce ve etkinliğe ulaşabilmesi amacıyla kuruldu. Öte yandan; sorunların bireysel anlamda çözüme ulaşamaması, çoğu kez muhatap bulunamaması ve esnafın neredeyse kendi kaderiyle baş başa bırakılması da bir diğer büyük etken oldu. Bu durum esnafın işlerinin her geçen gün kötüye gitmesine ve dışardan yoğun ve güçlü sermaye akışı sebebiyle de esnafın işini kaybetmesi noktasına gelmiş durumdadır. Dernek kurulurken, siyaset üstü bir yapıya sahip olması için çok çaba sarf ettik. Bu amaçla yönetim kurulu üyelerinin, hiçbir siyasi partiye üye olmaması şartını getirdik. Çünkü bu dernek; siyasi anlamda tarafsız, ama Çorlu’nun esnafı ve ekonomisi için ortaya emek koyacak, katkı sunacak, destek verecek ve proje üretecek tüm kesimlerle de işbirliği anlamında taraftır.” dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ PROJELERLE GELİYORUZ!

Yaptığı konuşmaya devam eden Demir, “Dernek olarak yılbaşından sonra havaların ısınmaya başlaması ile birlikte çok düşük bütçelerle, Çorlu esnafına ve Çorlu ticari hayatına katkısı olacağını düşündüğümüz, bizim organize edeceğimiz, ses getirici ve dikkat çekici birkaç proje ile derneğin fiilen çalışmaya başladığını göreceksiniz. Nerdeyse 2 yıla yaklaşacak pandemi koşullarında ayakta kalmaya çalışan esnaf arkadaşlarımızla, bu projelerle bütünleşmeyi ve devamını getirmeyi planlıyoruz. E-ticaretin artık günümüzde çok yaygınlaşması ve vazgeçilmez olması ile beraber bizim de bununla ilgili, detaylarını daha sonra üyelerimizle paylaşacağımız projelerimiz var. Çeşme Alaçatı’da denize 5 km uzaklıkta bulunan Hacı Maviş Mahallesi eski bir Rum mahallesi olmasına rağmen, Türkiye’nin adı bilinir turizm çekim yerlerinden biri olmuştur. Bunun en büyük sebebi orada esnafın kurmuş olduğu dernekle ortak hareket eden bir yapının olmasıdır. Esnafın aldığı kararlarla mimari yapıdan, masa sandalye ve dekora, müziğe kadar değişime gidilmiş, birlikte hareket edilmiştir. Biz inanıyoruz aynı amaç ve güçle hareket edersek Çorlu içindeki esnafın ticari anlamda geriye gitmesine neden olan sorunlar önlenebilir ve Çorlu da eskiden olduğu gibi tekrar bir cazibe merkezi haline getirilebilir.” diye konuştu.

SORUNLARIN ALTINDAN, BİRLİKTE KALKACAĞIZ!

Toplantıda konuşan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin ise, “Ben de 17 yıldan bu yana Kumyol Caddesi üzerinde nefes alan, esnaflık yapan bir Kent Konseyi Başkanı’yım. Aynı zamanda Çorlu Esnaf Girişim Derneği’nin de bir üyesiyim. Derneğimizin kurulması adına, ilk andan beri verilen mücadeleyi yakından biliyorum. Ve bu anlamda da daima yanlarındaydım. Benim en çok etkilendiğim ve ön plana çıkarılması için çaba sarf ettiğim konu, esasında esnafımızın birlikte ve güler yüzlü bir yapıya sahip olduğu gerçeğidir. Halkımızdan, biraz soğuk olduğumuz yönünde eleştiriler alıyoruz. Açıkçası, bu yanlış anlaşılmanın üstesinden nasıl gelebileceğimiz hususunda yeni fikirlerimiz oluştu. Bu algının üstesinden kolaylıkla gelebileceğimizi düşünüyorum. Muhakkak ki güzel şeyler olduğu gibi, sıkıntılı konular da olacaktır. Ama şu anda aramızda bulunan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’mız İzzet Volkan ve Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı’mız Murat Turna’nın vereceği destekler sayesinde, bu sorunların da üstesinden kolaylıkla geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu derneğin üyesi olmaktan, büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ!

Toplantıda, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna da bir konuşma yaptı. Turna, yaptığı konuşmada, “Derneğin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese, sizlerin huzurunda da teşekkür etmek istiyorum. Yapılmakta olan genel kurulun, hayırlara vesile olmasını istiyorum. Bundan sonraki süreçte görev alacak arkadaşlara da sonsuz başarılar diliyorum. Sivil toplum kuruluşlarında görev almak, oldukça özveri isteyen konuların başında geliyor. Vakit ayırmak, emek vermek ve mücadele etmek gerekiyor. Yaklaşık 3,5 yıldır, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevini yürütüyorum. Perişan halde aldığımız odamızı bugünlere taşımak adına, elimizden gelen her türlü mücadeleyi verdik. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’mız İzzet Volkan’la da sürekli koordineli bir şekilde çalıştık. Bundan sonraki süreçte, Çorlu Esnaf Girişimi Derneği’nin de olumlu katkılarıyla, elimizin daha da güçleneceği kanaatindeyim. Hayırlı işlere, hep birlikte imza atacağız.” diye konuştu.

SONUNA KADAR DESTEK VERECEĞİZ!

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ise, “Bütün samimiyetimle dile getirmek isterim ki bugün, çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Farklı yapıdaki insanları bir araya getirerek, aynı amaç doğrultusunda toplamanın ne denli zor bir iş olduğunu gayet iyi bilen biri olduğumu düşünüyorum. Maalesef ki iş dünyasındaki derneklerin, farklı pozisyonları gereği, amaca birlikte yürüme konusunda çok başarılı olamadıklarını görüyoruz. Bununla birlikte bugün genel kurul toplantısını gerçekleştirdiğimiz Çorlu Esnaf Girişim Derneği’nin, çok başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Enerjileri, azimleri ve inançları, gerçekten beni çok etkiledi. Durum böyle olduğu sürece, her türlü desteği de arkalarında göreceğinden eminim. Sizler dernek olarak Çorlu esnafı, Çorlu ekonomisi ve Çorlu bölgesi için bir şeyler ortaya koyduğunuzda, bizler de tam gücümüzle yanınızda olacağımıza söz veriyorum. Proje üretmediğimiz, üretilen projeler için savaş vermediğimiz sürece, maalesef ki istediğimiz yere ulaşmamız da mümkün olmuyor. Sizlerin bir arada hareket edebilme kabiliyeti gösterebilmeniz, bu bağlamda da büyük bir önem taşıyor. O yüzden, çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. İnşallah, bizlerin de desteği ile çok büyük bir hale gelirsiniz ve çok kuvvetli olursunuz. En azından bugün sergilemiş olduğunuz azminizle, birlikte başarma gücünüzü ortaya koyabilirsiniz. Bizler de sonuna kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

LİSTEDE, HANGİ İSİMLER VAR?

Oy birliği ile seçilen yönetim kurulu listesinde, şu isimler yer alıyor:

Asil Yönetim Kurulu: Atilla Demir, Kubilay Çetinkaya, Gökhan Çelik, Emirhan İlhan, Kemal Baskın, İlker Özsoy, Birol Baş.

Yedek Yönetim Kurulu: Mürsel Ateş, Gürcan Sural, Volkan Çetiner, Aslıhan Server Vardar, Fahri Erdem, Meltem Tomruk, Serkan Yekeler.

Asil Denetleme Kurulu: Bülent Gezer, Altan Çetinkaya, Emre Demirel

Yedek Denetleme Kurulu: Cüneyt Kızmış, Doğan Erden, Cemal Kaya
Editör : Tuğberk Erdem
1235 Okunma
ÇEGİD, İlk Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi
ÇEGİD, İlk Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu