29 Ekim Cumhuriyet Coşkusu, Tüm Kenti Saracak
reklam
15 Kasım 2021
29 Ekim Cumhuriyet Coşkusu, Tüm Kenti Saracak

29 Ekim Cumhuriyet Coşkusu, Tüm Kenti Saracak

Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan çağdaş Türkiye’nin temel dayanağı konumundaki Cumhuriyet’imizin ilanının 98’inci yıl dönümü, Çorlu’da gerçekleştirilecek birbirinden güzel etkinliklerle ve coşkuyla kutlanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet rejimini ilân etmesi anısına her yıl ülke genelinde coşkuyla kutlanan, Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize en büyük armağanlarından biri olan Cumhuriyet Bayramı’mızın 98’inci yıl dönümü, birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek tören programı; 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 13.00’da, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan çelenk sunma töreni ile başlayacak. Törende; Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı’na ait çelenkler, sırasıyla anıta sunulacak.

29 Ekim Cuma günü saat 09.30 ile 09.50 arasında, Çorlu Mülki İdare Amiri Kaymakamlık Makamı’nda, protokol sırasına göre tebrikler kabul edilecek. Tebrikat töreninin ardından saat 10.00’da, Atatürk Meydanı’nda; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından öğrencilerin, askeri birliklerin ve halkın bayramı kutlanacak. 5’inci Kolordu Bandosu eşliğinde okunacak İstiklal Marşı’mızın ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen dört öğrencinin okuyacağı şiirlerin ardından Cumhuriyet Koşusu Ödül Töreni, halk oyunları gösterisi ve askeri birliklerin geçiş törenini kapsayan kutlama programı gerçekleştirilecek. Akabinde bisiklet, motor ve Trak-Off ekiplerinin ilçe turu yapılacak.

Resmî törenlerin tamamlanmasının ardından akşam boyunca kutlamalar coşkuyla sürecek. Yüreği Atatürk ve Cumhuriyet coşkusuyla atan Çorlulular’ın katılacağı “Cumhuriyet Yürüyüşü” saat 19.30’da Atatürk Meydanı’nda başlayıp Cumhuriyet Parkı’nda sona erecek. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Parkı Konser Alanı’nda saat 20.00’da başlayacak ve ünlü sanatçı Koray Avcı’nın sahne alacağı Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde müzik dolu, unutulmaz bir akşam yaşanacak.
Editör : Tuğberk Erdem
948 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu