Çorlu Kent Konseyi Seçimi, 21 Kasım’da Tekrarlanacak!
reklam
15 Kasım 2021
Çorlu Kent Konseyi Seçimi, 21 Kasım’da Tekrarlanacak!

Çorlu Kent Konseyi Seçimi, 21 Kasım’da Tekrarlanacak!

18 Eylül 2021 tarihinde yapılan ve akabinde Konsey Delegesi Atıf Mutlu tarafından ‘seçimde usulsüzlük yapıldığı’ gerekçesiyle mahkemeye taşınan Çorlu Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın, 21 Kasım 2021 tarihinde yenilenmesine karar verildi.

Eylül ayında gerçekleştirilen Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın, 21 Kasım 2021 Pazar günü yenilenmesine karar verildi. Konuya ilişkin olarak basın toplantısı düzenleyen ve yapılacak olan olağanüstü genel kurul toplantısının gerekçelerini kamuoyuyla paylaşan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, tekrar Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

ŞAİBEDEN UZAK BİR KENT KONSEYİ İSTİYORUZ

25 Ekim 2021 Pazartesi günü, Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, “Tarafım, 18 Eylül 2021 tarihli genel kurulda 76 oy alarak Kent Konseyi Başkanı olarak seçilmiş ve o tarihten bu yana da başkanlık görevini ifa etmekteyim. Ancak Kent Konseyi’nin bir üyesi olan davacının, ‘demokratik hakkının zedelendiği’ iddiası ile açmış olduğu davada her ne kadar taraf olmasam da; dava dilekçesinde bahsi geçen iddiaların, seçilmiş olduğum genel kurula başkanlık yapan divana yönelik olması ve davanın akıbetinin tarafımı da etkileyeceğinden dolayı, müdahale talebinde bulunuyorum. Bu nedenle seçime tekrar gidiyoruz. Şaibeden uzak bir Kent Konseyi istiyoruz ve bu şekilde zan altında kalan bir Kent Konseyi’ni yönetmek istemiyoruz.” dedi. 

21 KASIM’DA YENİDEN BAŞKAN ADAYIYIM

Yaptığı basın açıklamasına devam eden Perin, “Kent Konseyi, yapısı gereği; her türlü husumetten uzak, barışçıl ve demokratik ortamın arandığı, bu yolla da kente katkı sağlamayı amaçlayan bir oluşumdur. Bu anlamada tek bir üyenin dahi seçime itiraz etmesinin, Kent Konseyi’nin ruhunu oluşturan demokratik katılım ve barışçıl çalışma ortamını zedelediği kanaatindeyim. Kent Konseyi Yönetmeliği’nin 13’üncü Maddesi; ‘Başkan’ sıfatı ile yeniden genel kurulu toplama yetkisini, Kent Konseyi Başkanı’na tanımış bulunmaktadır. Bu yetkiyi kullanarak, davacının iddialarını da kabul ettiğim anlamına gelmemek üzere, demokratik katılımın olabildiğince sağlanacağı, yeniden aday sürecinin belirleneceği ve kent konseylerinin ruhuna uygun, saygın ve meşru bir seçimin yapılması adına, 21 Kasım 2021 tarihinde, Çorlu Kent Konseyi Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın yapılmasına karar vermiş durumdayım. Konuya ilişkin dilekçemi de, bugün itibari ile mahkemeye sundum. 21 Kasım’da yapılacak olan seçimde, yeniden başkan adayı olacağımı da buradan açıklıyorum.” ifadelerini kullandı. 

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

18 Eylül 2021 tarihinde yapılan Çorlu Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Çorlu Kent Konseyi Delegesi Atıf Mutlu’nun divan heyetine yaptığı ‘Başkanlık Seçimi’nin kademeli olarak yapılmamasına’ ilişkin itiraz, kabul görmemişti. Akabinde Mutlu, ‘Kent Konseyi Tüzüğü’ne aykırı davranış’ ve ‘seçimde usulsüzlük yapıldığı’ gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı. Yaptığı resmi başvurunun ardından Mutlu, katıldığı haber programları vasıtasıyla da itiraz gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Basın yayın kuruluşlarının haberlerine konu olan itiraz süreci, yerel gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Editör : Tuğberk Erdem
935 Okunma
Çorlu Kent Konseyi Seçimi, 21 Kasım’da Tekrarlanacak!
Çorlu Kent Konseyi Seçimi, 21 Kasım’da Tekrarlanacak!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu