İlçe Genelindeki Mazgallar, Tek Tek Temizleniyor
reklam
12 Aralık 2021
İlçe Genelindeki Mazgallar, Tek Tek Temizleniyor

İlçe Genelindeki Mazgallar, Tek Tek Temizleniyor

Bölgemizi yakından ilgilendiren sağanak yağış, fırtına ve lodos uyarısı üzerine hareket geçen Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yer alan mazgal, yağmur suyu giderleri ve menfezleri temizledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ’ı da kapsayan bazı illerle ilgili olarak “Turuncu” ve “Sarı” kodlu uyarı vererek sağanak yağmur, şiddetli fırtına ve lodos tehlikesi uyarısının ardından harekete geçen belediye ekipleri, önleyici tedbirler aldı. Ergene’de yaşanan sağanak yağmurların ardından tıkanan kanalizasyon hatları, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından temizlendi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe genelindeki tüm mahallelerde yağmur suyu mazgallarını tek tek temizliyor. Kış aylarında yaşanması muhtemel yağışlar öncesi mazgal kanallarında biriken yaprak, çamur ve çöpleri temizliyor. Böylece olası sağanak yağışta atık su giderleri ile yağmur suyu giderlerinin açık kalarak su baskını oluşmasının da önüne geçilmiş oluyor.” dedi.

Yüksel, “İlçe genelinde üst yapı, kaldırım, yol ve kilit parke taş çalışması gerçekleştiren Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, olumsuz hava şartları nedeniyle mazgal temizliği çalışması da başlattı. Beklenen yağışlar öncesinde, yağmur suyu mazgallarının dışında ve kanal içlerinde birikerek su geçişini engelleyen çöp ve diğer artıkları tek tek temizliyoruz. Yağışlar sırasında en büyük sorunu, yerlere atılan çöpler oluşturuyor. Vatandaşlarımızdan, yerlere çöp atmamalarını özellikle rica ediyorum. Atılan en küçük bir kâğıt parçası, bir ambalaj ya da bir şişe, yağışlar sırasında giderlerin tıkanmasına ve su baskınlarına neden olabiliyor. Ekiplerimiz, tahliye hatlarında su geçişini engelleyen pet şişe, izmarit atıkları, ıslak mendil, kuru ağaç dalları ve yaprakları temizleyerek hatları tazyikli suyla yıkıyor. Temizlik çalışmalarına şehrin bütün cadde ve sokaklarında devam ederek, herhangi bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçeceğiz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1009 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu