24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
reklam
12 Aralık 2021
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı

24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı

Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği tarih olan ve 1981 yılından bu yana ülke genelinde kutlanmaya başlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bu yıl da bir dizi program düzenlendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı’mız okundu. Öğrenci ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu törenin akabinde, Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa geçildi.

ZİRVEDE YER ALMAK, MUTLU EDİYOR

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni sonrasında basın mensuplarına hitaben kısa bir açıklamada bulunan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Öncelikle bir öğretmen olarak, 24 Kasım münasebetiyle camianın anılması, anlaşılması ve eğitimin ülke gündeminde zirvede yer alması, bizleri mutlu ediyor. Bu yönüyle tüm öğretmenlerimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atfedilen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Cemile Yeşil Anadolu Lisesi’ndeki Muharrem Öğretmen’imiz başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ, HAYATA HAZIRLIYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, “Bugün, 24 Kasım Öğretmenle Günü. Ulusumuzun kurtarıcısı, memleketimize yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği gün… Öğretmenlerimiz; sevgileriyle, hoş görüleriyle çocuklarımızı eğitiyor ve sadece eğitmekle kalmayıp, aynı zamanda hayata da hazırlıyor. Dolayısıyla ülkemizin geleceği adına çok önemli bir görevleri olduğunu düşünüyorum. Ata’mız, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ demiş. Öğretmenlerimizin de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaklarını ümid ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Düzenlenen törende, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin de kısa bir açıklamada bulundu. Keskin, yaptığı açıklamada, “Başta Başöğretmen’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu bağlamda ahirete göç etmiş nice öğretmenlerimizi de saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun diliyorum.” dedi.

GELECEĞİMİZ, ÖĞRETMENLERİN ELİNDE

Mlliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan ise, “Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Öğretmen demek, saygı demektir. Öğretmen demek, sevgi demektir. Öğretmen demek, gelecek demektir. Bu nedenle öğretmenlerimize daha fazla sahip çıkmamız lazım. Çünkü geleceğimiz, öğretmenlerin elinde. Yüreğinde vatan ve millet sevgisi olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu.

ÖĞRETMEN, REHBERLİK EDER

Atatürk Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı’na geçildi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki törene; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Anne sevgisiyle bakan gözleri, baba şevkatiyle ısıtan yüreği ve dahası paha biçilemeyecek emeğiyle hayatta elleri öpülecek kişilerdir öğretmenler. Öğretmenler, kimi zaman ıssız yerlerde bir çiçek yetiştirmek uğruna canını, varını, yoğunu, hatta canını feda eden vatan evlatlarıdır. Sessiz, sedasız, karşılıksız bir bağlılıkla bu ülkeyi marur kılan, dokunduğu yerleri, yüzleri ve kalpleri sözleriyle ihya eden bir anlayışla ömür tüketen, irfan ordusudur öğretmenler. ‘Ey merhamet! Ey kalpten kalbe giden yol! Yak kandilleri, karanlıklar dağılsın!’ distürü ile hareket eden, Başöğretmen Atatürk’ün aziz milletimiz için seçtiği yol tarifi ile ‘Bu millete gideceği yolu gösterirken Dünya’nın her türlü ilminden, keşfiyatından, terakkiyatından istifade edelim, lakin unutmayalım ki; asıl temeli kendi içimizden çıkarmak mecburiyetindeyiz.’ Muasır medeniyetler düzeyinde yol alacağız ve bu distür ile yol açacağız. Öğretmen; susarak, duyarak, anlayarak, anlamlandırarak, öğrencisine ve öğrencisinin hayatına değer katan ve ona tefekkürü öğreten kişidir. Öğretmen; bilmek, bulmak, çabalamak düşünceleri ile öğrencilerine rehberlik eder. Öğretmen; mum gibi eriyerek aydınlatmaktan mesut ve bahtiyardır. Mesleklerini okullarda tamamlayan, ama hayatta rehber olmaya devam eden emekli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni’miz Muharrem Poyrazoğlu olmak üzere ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi, şükranla ve rahmetle anıyorum. Tüm meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir mesleki yaşam diliyorum.” dedi.

MUHARREM ÖĞRETMEN, ŞÜKRANLA ANILDI

24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlanan etkinlik programında, kansere yenik düşen Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Muharrem Poyrazoğlu şükranla anıldı. Yaptığı konuşmada kansere yenik düşen Muharrem Öğretmen’e değinen Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, hayatını kaybeden tüm öğretmenleri şükranla ve rahmetle andı. Akabinde, Poyrazoğlu’nun fotoğrafı bir süreliğine salondaki perdeye yansıtıldı. Fotoğrafın yansıtıldığı o dakikalarda, duygu dolu anlar yaşandı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” verilmesiyle devam eden programda, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler arası spor müsabakaları ile okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Akabinde mesleğe yeni başlayacak olan öğretmenler, tek tek anons edilerek sahneye davet edildi. Ellerinde ay-yıldızlı bayrağımız ile sahneye çıkan genç öğretmenlerin yaşadıkları heyecan seli yüzlerine yansırken, hep bir ağızdan yemin ettiler. Çorlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo, salonda bulunan davetlilerin büyük beğenisini topladı.

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE, KUTLU OLSUN!

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutluma Programı’nın ardından basın mensuplarına hitaben kısa bir açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ise, “Bundan tam 40 sene evvel 24 Kasım’da, Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ ünvanı verilmişti. O tarihten bu yana 24 Kasım’lar, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Ben de bu vesileyle ülkemizde ve Çorlu’muzda görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Görevleri başında şehit olmuş öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1509 Okunma
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
24 Kasım, Düzenlenen Programla Kutlandı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu