Ergene Belediyesi’nden Ücretsiz Satranç Eğitimi
reklam
04 Haziran 2022
Ergene Belediyesi’nden Ücretsiz Satranç Eğitimi

Ergene Belediyesi’nden Ücretsiz Satranç Eğitimi

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ücretsiz kurslara, bir yenisini daha eklendi. 07 ile 14 yaş arası çocukların ücretsiz olarak katılabileceği satranç kursunda, eğitimler başladı.
Ergene Belediyesi, Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlediği kurs ve eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Yeni Açılan satranç kursunda, alanında tecrübeli ve uzman eğitmen kadrosu ile satranç sporunda gelişmek isteyen çocuk ve gençlere eğitimler veriliyor. 2008-2009, 2010-2011, 2012-2013 ve 2014-2015 doğumlular olmak üzere toplam 4 ayrı grupta düzenlenecek olan kurslar pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri gerçekleştirilecek.

Ücretsiz satranç kursundan yararlanmak isteyenlerin Ergene Kültür Merkezi’ne müracaat edebileceklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilen kurs ve eğitimlere, bir süre ara vermek ya da kısıtlı kontenjanlarla gerçekleştirmek zorunda kalmıştık. Şimdi ise eğitimlerimize yeniden hız verdik. Ücretsiz satranç eğitimi ile aylardır evlerinde olan çocukların tablet, televizyon ve bilgisayar gibi elektronik ortamlardan uzak kalarak sosyalleşmelerine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca satranç eğitiminin önümüzdeki süreçte çocukların derslerindeki başarılarını da artıracağına inanıyoruz. Satranç oynayan çocuklar, planlı hareket etmenin önemini daha küçük yaşlarda kavrayarak, bu yeteneği ve özelliği geliştirme imkânına sahip oluyorlar. Başarının, ancak sistemli ve disiplinli bir çalışma ile geldiğini de göz önüne alırsak; kurslarımıza katılan çocuklar satranç sayesinde kurallara uymayı, dostça ve arkadaşça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi ve kazananı tebrik etmeyi de öğrenecekler.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
932 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu