Sultanköy Atık Su Arıtma Tesisi, Bitme Aşamasına Geldi
reklam
31 Mayıs 2012
Sultanköy Atık Su Arıtma Tesisi, Bitme Aşamasına Geldi

Sultanköy Atık Su Arıtma Tesisi, Bitme Aşamasına Geldi

Sultanköy’de 2011 yılında yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşaatı, tamamlanma aşamasına geldi. Tesiste son rötuşların ve düzenlemelerin yapıldığını söyleyen Peyzaj Mimar Önder Danışman, konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu.

Sultanköy Belediyesi’nde personel olarak görev yapmakta olan Peyzaj Mimarı Önder Danışman; “Sultanköy Atık Su Arıtma Tesisi’nin peyzaj düzenlemelerini kısa zamanda yoğun çalışmalar sonucunda gerçekleştirdik. Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşaatından sonra çevresindeki zemin kotunda 1,5 metreye yakın hafriyat vardı. İlk işimiz, bu hafriyatı zemin kotuna gelinceye kadar almak oldu. 3 bin metreküplük hafriyat toprağı tesviye edildi. Daha sonra ise alanda greyder ve silindir gezdirilerek toprak sıkılaştırılması işlemi sağlandı” dedi.

Yaptığı açıklamalara devam eden Danışman; “Bu yoğun ve zaman alan işlemlerin ardından, alanımıza çizilen peyzaj projesinin aplikasyonu yapıldı. Yapılan aplikasyon doğrultusunda alana hizmet eden otoparklar, araç-yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarının düzenlemeleri oluşturuldu. Bu düzenlemede zeminin yumuşak olmasından dolayı bay-pas, cüruf, tüvenen ve taş tozu kullanılarak yol aksları sağlam hale getirildi. Vidanjör döküm yolunu,  ağır tonajlı vidanjör araçlarının kullanacağından yola demirli beton uygulaması yapıldı. Sert zemin çalışmalarını tamamladıktan sonra toprak alanlarımıza temiz bahçe toprağı getirilerek çim alan oluşturmak için gerekli yerlerin toprak tesviyesi yapıldı. Çim ekimi ve ağaç dikimi gerçekleştirildi. Yapılan çim uygulamasının tohumlu olması sebebiyle çimlerin yüzde 50’si çıktı. Ancak açılış tarihine kadar tamamı çıkacaktır” diye konuştu.

Danışman; “Ayrıca Arıtma Tesisinin arkasında bulunan boş alana yol bağlantısı yapıldı. Bu alanda arıtma tesisinden elde edeceğimiz arıtılmış suyu da projesi hazır olan sera tesisimizde kullanmayı planlıyoruz. Kısa sürede ekibimizle birlikte yoğun çalışmalarımız sonucunda arıtma tesisimizin hak ettiği peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirdik, kasabımıza çevre düzenlemesiyle birlikte yeni bir tesis kazandırdık, tüm kasaba halkımıza hayırlı olur İnşallah” diyerek yaptığı açıklamaya son verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
2857 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu