Emre Köprülü; “Tekirdağ, Acilen Afet Kapsamına Alınsın”
reklam
24 Ekim 2012
Emre Köprülü; “Tekirdağ, Acilen Afet Kapsamına Alınsın”

Emre Köprülü; “Tekirdağ, Acilen Afet Kapsamına Alınsın”

Tekirdağ’da sabaha karşı etkili olan ve aralıksız olarak süren sağanak yağışların ardından bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’ın acilen afet kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yaptığı basın açıklamasında; “Tekirdağ’da sabaha karşı etkili olan ve aralıksız süren şiddetli yağmur sebebiyle başta Saray, Çerkezköy ilçeleri olmak üzere birçok ilçemizde, köylerimizde sel meydana gelmiş, birçok yerleşim yeri su altında kalmıştır. Aşırı yağış sebebiyle dereler taşmış, ev ve işyerlerini su basmış, köylerde ahırlar çökmüş sele kapılan onlarca hayvan telef olmuştur. Çöken yollar sebebiyle birçok araç yollarda su altında kalmıştır. Yüzlerce fabrikanın yer aldığı Tekirdağ ilimizde binlerce işçi sokaklarda kalmış ve yıldırım düşen bir fabrikanın çatısı da maalesef çökmüştür. Yaşanan bu afet sebebiyle birçok okulu da su basmış, yine öğrencilerde mağdur olmuştur.

Tüm bu sebeplerle, meydana gelen bu afet nedeniyle yetkililer tarafından, hasar gören ilçelerimizde, köylerimizde acilen hasar tespit çalışmaları yapılmalı, bir an önce bölgemiz afet kapsamına alınmalıdır. 

Yaşanan mağduriyetin çok ağır ve ciddi olduğunu kamuoyu nezdinde tüm yetkililere bildirirken, hükümetin Bakanlar Kurulu tarafından alınacak karar neticesinde Tekirdağ ilimizin afet kapsamına alınarak ortaya çıkan zararın bir an evvel giderilmesini, vatandaşların yaralarının derhal sarılmasını ümit ediyor ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2318 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu