Atıf Mutlu - Protestocu Odtü

Atıf Mutlu

Protestocu Odtü

Atıf Mutlu

-Hayırdır Hasan dayı, ortalıkta yoktun.

-Sorma kalemşor, Ankara’daydım. Bizim yeğen ODTÜ’de okuyor da. Onu ziyarete gitmiştim. Sonrası bildiğin gibi, ortalık karıştı. Ziyaret uzun sürdü.

-Niye ayaklanmışlar?

-YÖK’ün uygulamalarını, üniversitelerdeki kadrolaşmaları, kindar nesil yetiştirme hedeflerinin yanlışlığını anlatmak istemişler. Ama bir de bakmışlar karşılarında 2 bin 500 polis. Yeğen anlattı, çocuklara öyle hücum etmişler ki sanki müstemleke memleketin işgalci polisleri. Tabi ortalık savaş alanı.

-Eee, senin yeğenle arkadaşları da kaşınmış. Memleket böyle güzel (!) idare edilirken protesto edilir mi?

-Benim de aklım o yüzden karıştı ya! “Memlekette, her şey yolunda” diyorlar. O zaman en yakın destekçileri, ODTÜ gibi üniversitelerde okuyan ve ülkenin en zekileri sınıfına giren gençler olmalı değil mi? 

-Doğrusu o tabi… Demek öğrenciler dediğin kadar akıllı değil ya da memlekette her şey yolunda değil.

-Hadi bizim okumuş yazmışlığımız yok,  doğru bildiğimizi yanlış da olsa savunuruz. Ama yeğenim diye demiyom, benim yeğenle arkadaşları her şeyi sorgular, doğruyu ararlar. Onların akıllarında hiç şüphem yok.

-Sürüye katılmıyorlar yani.

-Dilim varmıyor ama sanki memlekette her şey yolunda değil. Hatta yolunda olmayanlar daha fazla gibi.

-Yazıp çiziyoruz ama sakalımız yok ki sözümüz geçe. Yakından şahit olduğun ODTÜ’lüler gibi; sorgulayanlar, analitik düşünenler, ufkun ötesini görebilenler, ülkemizde oynanan tehlikeli tiyatronun farkına varıp seslerini yükseltiyorlar. Onun için bütün aydınlar gibi hedef haline getirildiler. Hepsini Silivri’ye tıkmak mümkün olmadığından itibarsızlaştırma, etkisizleştirme ve yıldırma taarruzlarına maruz kalıyorlar. İyi yönetilen, her şeyin yolunda gittiği bir ülkenin Başbakanı; en yüksek eğitim seviyesine sahip, aydın devlet adamı yetiştiren, uluslararası akademik çevrelerde kabul görmüş, uzaya gönderilen ilk uyduyu yapan, ülkenin yüz akı bir üniversiteye 2 bin 500 polisle gelme ihtiyacı duyar mıydı?

-Ama bazı üniversiteler de ODTÜ’yü protesto etti. Ona ne diyorsun kalemşor?

-Ha… 2000 yılından önce kurulmuş olmalarına rağmen, akademik arenada esamesi okunmayan 13 üniversite mi? Yoksa 2000 yılından sonra kurulup da Prof. G. Baydaş’ın (Öğretim Görevlileri’nden 6’sı Baydaş, 6’sı Özdemir, 5’i Erdoğan ve 5’i de Gündüz soyadlarına sahip) Bingöl Çiftliği pardon üniversitesi gibi olan 12 tanesi mi? Bir söz vardır: “Bir söze bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye.”  Kınayanlar, kına yaksınlar…

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu