Elif Soyseven - Hazır Mısınız?

Elif Soyseven

Hazır Mısınız?

Elif Soyseven

Kaç saat oldu bilmiyorum…

Yoğun bakımda endişeyle bekliyoruz. Oysa sıradan bir gündü bugün, herhangi bir gün gibi başlayıp sona erecekti. En azından umduğumuz buydu, takvim yaprağından bir sayfa daha eksiltmek, hayatın bir gününü daha ufalayıp rüzgâra karıştırmaktı amacımız. Ama öyle olmadı, şimdi yoğun bakımda doktorun ağzından çıkacak bir kelimeye odaklıyız…

Saate bakıyorum, gece yarısına doğru ilerliyor akrep ve yelkovan. Günleri hızla tükettiğimiz anların aksine, sanki iki ileri bir geri gidiyor zaman. Akrep, yine akrepliğini yapıyor sanki… Hayata tutunmakla- yaşamın içinde olmak arasında pis pis sırıtıyor. Yüreğimize çakılı bir hançer gibi zaman, ilerlemiyor…

İçeride birkaç hasta var. Onları hayata bağlayan kordonların arasında, ince bir çizgi üzerinde yürüyorlar. Kimisinin kesik kesik soluduğunu duyuyorum, kimisi bir şeyler sayıklıyor, kimisi sessizliğe gömülmüş. Araftayım, yaşam ve ölüm arasındaki durak noktası… Hayata tutunmakla, ölümün kıyısında hayatı seyreder gibiyim. Yatakta yatan hastaları düşünüyorum;

Hayal kırıklıkları, pişmanlıkları var mıydı acaba?

Gün yüzüne çıkartılmaya korkulan üstü kapalı hevesleri, ertelenen hayatları oldu mu?

Yoksa biteviye mi yaşadılar, zorlamadan, rol yapmadan, maskeleri olmadan?

Nasıl karıştılar hayata?

Istıraplara mı dümen kırdılar yoksa korkusuzca yelken mi açtılar sevdalarına?

Kim bilir hayatın sonu nerede bizi yakalayacak?

Pas geçilen hayatlar, zorunluluklar, tozlu raflara kaldırılmış tutkular, ertelenen kavuşmalar, hayatımıza kendi duygularımızla kurduğumuz hapishaneler varken ölümü hiç düşünmüyoruz galiba.

Şimdi hayata kordonlarla bağlı hastalara bakarken düşünüyorum da, hazır mıyız gitmeye?

Gözümüz arkada kalacak mı?

Kana kana içtik mi hayat suyunu?

Hazır mısınız, hazır mıyım?

Elif’in Notlarından:

*43’üncü MARÇEP Toplantısı, 26 Ocak 2013 tarihinde Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılacak. Ev sahipliğini Çorlu Kent Konseyi’nin yaptığı toplantıda Trakya’nın çevre sorunları masaya yatırılacak, Prof. Dr. Kenan Demirkol, Dr. Yavuz Dizdar ve Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplantıya tüm Trakyalıları bekliyoruz.

*Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak Perşembe günü ölümünün 20’nci yılında Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılacak etkinlikle anılacak. Saat 19.00’da başlayacak olan etkinlik herkese açık.

*Kışın en soğuk günlerinde Dr. Jivago’yu yeniden seyretmenin tam sırası… Sıcacık bir battaniyenin altında, çay eşliğinde, değmeyin keyfinize.

*Akustik gitar ve piyanonun ağırlıkta olduğu davulsuz ilk albümüyle özel bir dinleyici kitlesi edinen Melis Danişmend, iki yıl aradan sonra yayınlamaya hazırlandığı “Biraz Gülmek İstiyordum” ile müzik kariyerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni ve özgün bir müzik dinlemek için iyi bir tercih.

Hak etmeyene verilmeyecek kadar değerlidir sevgi.

Ahmet Ümit

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu