Mehmet Ali Esmer - Ser-Zevat Bu, Zerzevat Değil!

Mehmet Ali Esmer

Ser-Zevat Bu, Zerzevat Değil!

Mehmet Ali Esmer

Etraf, her türlü inanç ve doktrinlerin, hümanist maskesi altına gizlenerek takiyeci-imajcı koloniler tarafından istila edilmiş gözükmektedir. Esasen bu koloniler, bir bütünün içinden, Böl-Parçala-Yönet makasıyla kesilip, biçimlendirilmiş ve asla yanındaki ile birleşmeyi kabul etmeyecek olan bir yap-bozun parçalarıdır. Ayrıca, prensip icabı kendinden olmayan -kendileri nasılsa!- her birey ve birimlere hileli davranmayı mubah sayarlar. Söz konusu kolonilerin temel ilkesi, kendi içlerinde bulunan baş zat-ı muhteremine kayıtsız, şartsız önce ruhen, sonra bedenen teslim olmaktır. Ha bu kölelik esnasında eteğini tuttuğun zevatın sadakat sınavından geçersen, hele ki bir de ser-zevatın (zerzevat değil yanlış anlamayın baş zevat!) yakınının yakınıysan, hemen dünyevi ve uhrevi makamın yükseltilecektir. Aslında aday oldukları cehennem odunluğuna kılıf hazırlayıp saklanmaya çalışan bu güruhu, aşağıda anlatacağımız örnekle izah etmeye çalışalım.

Yaradılış icabı her ağacın içinde doğal olarak ‘ağaç mantarı’ vardır. Bu mantarlar zamanla ağacın içinde kendiliğinden larvaların oluşmasına neden olmaktadır. Larvalar mevcut mantardan aldıkları gıda ile ağacın içini tümüyle boşaltacak olan kemirgen kurtlara dönüşecektir. Bir gün ağaç koca gövdesi ile yere serilmiş kimin umurunda? Kemirmeye, semirmeye devam… Son durak ölüm! Ama şimdilik bunu düşünmeye de gerek yok.

Haydi, şimdi bu noktada hep beraber durup bir düşünelim…

Sizce içinde bulundukları toplumların inançlarını, ağaç mantarına çeviren bu ucube kolonilerin bireyleri, acaba verilen örnek içerisinde hangi konumda ve kimlikte yerlerini almaktadır?...

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu